Prazsky krysarik

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Dobry vecer, rada bych se zeptala, jestli nevite, kde se zde v Holandsku da sehnat stene Prazskeho krysarika.
Zvazujeme take moznost zajet si pro jedno do Cech. Cena psu je tam podstatne nizsi, ale nevim, jestli naklady na spojenou administrativu by to cele neznasobilo.
Nemate s timto nekdo zkusenost, prosim?
 
Ahoj, sice nevím, kde sehnat rasu, kterou ty hledáš, ale já jsem si před 2 lety přivezla z Česka štěne beagla. Administrativa mi nepřišla vůbec složitá. Štěně musí být naočkované, načipované a mít pas. Toť vše.:top:
 
Trochu probelm by jsi mela, kdyby jsi chtela psika vystavovat a pouzivat ke kryti. To by jsi toho ceskeho musela nechat zapsat do holandske chovne knihy a to stoji dost penez. Pokud by jsi ho chtela jen na vystavy tak se ti to taky prodrazi, protoze za zahranicni psy platis vetsi ucastnicky poplatek. Jinak plati to co psala Jandulka.
 
Nene, pes by byl jen pro nasi osobni radost, zadne kryti nebo vystavovani.
Tak se asi poohlidneme v CR, protoze nejen, zecenove to tam vyjde trikrat levneji, ale toto mini plemeno je tady dost nezname.
Dekuju obema za info a pekny den.
 
Ahoj, inzeraty na Marktplaats jsem videla, ale zda se mi, ze na tech stenatech nekdo jen vydelava. Jsou predrazena a dovazi je sem letadlem (coz pro maly nekolikatydenni stene musi byt hrozny stres).
Proto bude nejlepsi reseni so pro stene dojet do CR autem. Vyjde to cenove stejne (nebo i min) a bude to spojene s vyletem - dva v jednom. :)
Ale dekuju moc za doporuceni.
 
Ahoj, sice nevím, kde sehnat rasu, kterou ty hledáš, ale já jsem si před 2 lety přivezla z Česka štěne beagla. Administrativa mi nepřišla vůbec složitá. Štěně musí být naočkované, načipované a mít pas. Toť vše.:top:

Jandulko, jeste me napadla jedna vec ohledne dovezeni si stenete. Prihlasila jsi sveho biegla na Gemeente? Cetla jsem totiz, ze v Amsterdamu se za psa plati rocni dan, ale nevim, jestli psa musim nekde aktivne nahlasit nebo to zaridi sam veterinar, ke kteremu pak budeme chodit na ockovani, a nam jen dorazi modra obalka. :D
 
@zufull- tak na gemeente jsem nebyla, ale mame ji hlasenou pres firmu jako firemniho psa- driv se za to vracela dan u veterinare. Ale jestli to bylo i hlaseni pro gemeente to nevim. Vim, ze jsme pro ni zarizovali pripojisteni v ramci pojisteni domu. Jinak fakt nevim.
 
Firemni pes, to nevim, jestli by mi proslo... ac inicialy plemene se shoduji s majitelovymi :D
Vcera jsem myslim narazila na Gemeente webu na info, ze je mozne psa nahlasit online (musim se na to ale jeste podivat s pritelem, protoze moje holandstina je stale dosti slaba). A o pojisteni jsme take mluvili, ze musime zaridit. Myslim, ze to dvoukilove klubko bude mit luxusnejsi zivot, nez my oba dohromady :ja:
 
Luxusni zivot bude mit tak i tak. Ja bych si chtela zit jako nase biglice.:top:
To pojisteni, je hlavne, kdyby neco poskodil pes nekomu jinemu, vbehl pod auto atd. Taky jsem docela koukala, ze je neco takoveho potreba, ale co uz.
A jak se steneti dari?
 
Zatim se ji dari skvele, zitra oslavi tritydenni narozeniny, takze je porad u maminky. Pokud vsechno klapne, jak si planuju, tak si ji budu moct privezt hned po Novem roce. :ja:
Ted jenom zjistuju poradne, co je potreba, a nakupuju vychytavky jako je napr. kosik na kolo s odklapeci ochrannou mrizkou a tak. Pecka!
 
Tak tuhle jsem to napsala nepresne. Psi se tu opravdu hlasi na gemeente a plati se za ne psi poplatky stejne jako v Cechach. U nas to zarizoval manzel a ja to nejak nezaregistrovala. :slik:
 
Pekne odpoledne preju, damy. Jen jsem chtela zpetne jeste jednou podekovat za rady a zaroven se pochlubit, ze vsechno dopadlo dobre. Stene se mnou v poradku docestovalo 2. ledna do Amsterdamu a uz je pekne oficialne vsude nahlaseno a pojisteno. Tak snad to souziti bude i nadale tak pozitivni, jako jeho zacatek.
 

Bijlagen

  • 2.jpg
    2.jpg
    162,7 KB · Bekeken: 18
Dekuju. :ja:
Je to mala divoska, ale diky svoji mini velikosti si muzu jeji hrejivy pritomnosti uzivat i v kancelari. Ted me krasne hreje na kline pod stolem. A kolegove jsou v pohode, radi si s ni obcas pohrajou. Jen ty bobky trochu zlobi... :oeps:
 
Bovenaan