Pracovní příležitosti v Rotterdamu

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Zdravím,

chtěla bych vyjet do Rotterdamu pracovat, bohužel tam nikoho neznám a plánuju vyjet sama. Momentálně si domlouvám ubytování z Čech, tak uvidím jestli něco dopadne. Větší strach mám ale z toho, že tam přijedu a práci nakonec neseženu (přeci jen teď není uplně nejlepší doba pro získání práce, i když Nizozemí na tom ekonomicky nebude asi tak špatně jako jiné země). Proto bych se chtěla zeptat, zda nemáte nějaké kontakty, protože mám strach, že bez těch semi tam bode horko těžko něco shánět. Nebo jestli někdo neplánujete tam také vyjet:-)

Děkuji za odpovědi.

Nikola
 
No asi je lepsi mit neco domluvene pres agenturu z Ceska, do zacatku, ale je poreba si dat pozor na podvodniky. Ja nevim, bez znalosti holandstiny, jen tak na blind... musis sama vedet.
 

Vendula

Actief Lid
Zase na druhou stranu - Holandsko neni tak daleko, aby, kdyz se ji tu nebude darit, se nemohla vratit zpatky do Cech. Ale jako sama holka uplne ne blind bych si to asi taky netroufla.
 

MartinaK

Moderator
Ahoj Nikolo,

já jsem také vyrazila do Holandska sama, ale měla jsem pracovní smlouvu podepsanou.
Pokud nemáš práci, tak to budeš mít v začátku velice těžké. Všude se budeš potýkat s otázkou příjmů a to obzvláště, když budeš sama, příklad pokud si budeš pronajímat byt, agentura se tě bude ptát na příjem, nebo při zapsání k pobytu na radnici.

Takže než vyrazíš, našetři kapesné asi tak na 6 měsíců nebo najdi práci a pak se přestěhuj.

Hodně štěstí!
 
Bovenaan