Prachatice

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Prachatice

als je ooit in zuid-bohemen bent, vergeet dan het stadje prachatice niet. het heeft een plein met allerlei middeleeuwse gebouwen en het is ongeveer een uurtje rijden vanaf cesky budejovice.
jullie moeten het maar even op de kaart opzoeken.

ik vond het zelf erg mooi.
 

Tabe

† In Memoriam
Prachatice is inderdaad een schilderachtig stadje in het ZW van Tsjechie. Een voormalige handelsstadje in Zuid Bohemen. Ongeveer een uur rijden van Klatovy en ook een uurtje vanaf Cesky Krumlov. Zeker een bezoekje waard.
 
Tabe schreef:
Ongeveer een uur rijden van Klatovy en ook een uurtje vanaf Cesky Krumlov. Zeker een bezoekje waard.

Denk dat je toch iets langer moet rekenenen vanaf Klatovy want in 1u vanaf Klatovy ca. 100km dat doen weinig mensen je na...
En 1u vanaf CK, is ca 40km, dat doen we erover op de fiets (bijna dan...)
 

Freddy2005

† In Memoriam
Even nagetrokken met mapy.cz, Klatovy naar Prachatice is ongeveer 89 km en daar geven ze 1 h 52 min. voor. Van Cesky Krumlov naar Prachatice geven ze 38,7 km en 52 minuten reistijd. De tijden lijken aan de langzame kant maar wellicht slaan ze op de nieuwe verkeersregels met vertraagd rijden door de dorpskernen.
 
op het plein in prachatice en op nog meer plekken is een apparaat wat in het nederlands allerlei dingen over de stad verteld. dit is de enige stad waar ik dit tot nu toe heb gezien.
 
Bovenaan