Prace v Amsterdamu

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ahoj ,

spolecnost booking.com hleda prekladatele z anglictiny do cestiny. Staci si na www.monsterboard.nl zadat do vyhledavace "Czech" a pozice (momentalne 2) sa vam samy vyjedou. Nepodarilo se mi projit testem z anglictiny, ackoliv jsem si myslela, ze by to nemel byt problem (10 let zivota v zahranici, mezinarodni certifikaty z AJ, posledniho 2,5 roku prace v nadnarodni firme), takze dobra anglictina je bezpodminecne nutna. Ale i ti, kdo si moc neverite - za zkousku to urcite stoji. :)

Daniela
 
Hlavně je bezpodmínečně nutná vynikající čeština. Pracuji v booking.com a denně kontroluji výplody nových uchazečů o práci překladatele a opravdu je to někdy bída. Takže pokud se chystáte přihlásit, oprašte znalosti čárek a velkých písmen.:denk:
 
Proc? Me prijde informace o tom, jaka uroven anglictiny (ohodnocena na skale mezinarodni aj zkousky, at uz TOEFL, FCA, CAE, IELTS) nebyla dostacujici pomerne relevenatni pro vsechny, kdo se zajimaji primo o tuto diskuzi u tidiz ji ctou. Stejne jako byla relevantni informace, ze Daniela, ac zjevne hovori velmi dobre anglicky, neuspela.
 
Tak ještě jednou: nezáleží na tom, jestli máš pozlacený mezinárodní diplom z angličtiny. Jde o to, jestli jsi i po pár letech ze školy schopen/schopna napsat bezchybně českou větu. Můžeš mluvit anglicky jako rodilý mluvčí, ale pokud mrskneš čárku do věty jednoduché o 4 slovech, tak bohužel testem neprojdeš.
Ještě jsem zapomněla: kromě překladatelů hledá booking.com též někoho do oddělení Customer Service. Nároky na psanou češtinu nejsou tak vysoké, možná se vyplatí zkusit štěstí tam.
 
Nerozhoduji o tom, koho si pozvou na test, ale pro tuto část přijímací procedury je vaše čeština důležitější. Angličtina bude prověřena během ústního pohovoru, který následuje, pokud projdete písemným testem.
Ještě malá interní informace: netěšte se na to, že je to práce napořád. Dostanete smlouvu maximálně na půl roku, možná jen na 3 měsíce, která bude 2x proudloužena, a pak se s vámi zase rozloučí. Smlouvy na dobu neurčitou se bohužel nedávají.
 
Bovenaan