Praag zien vanuit een nostalgische tram

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Praag zien met de tram

De Nostalgische Tram no. 41 (nostalgická linka č. 41) is een historische tram in Praag die van april tot half november in het weekend en op feestdagen rijdt. De tram vertrekt elk uur van Vozovna Střešovice van 12:00 tot 17:30 uur. en gaat door het stadscentrum naar het Holešovice-beursterrein en stopt in het park bij het Planetárium.

Tram91Prague006.jpg


Tram 41 had tot enkele jaren geleden nummer 91.
De Praagse transportfirma heeft een nieuwe halte gebouwd op de ongebruikte rails voor het planetarium. De halte is speciaal omdat de tram er alleen kan komen door vanaf halte Holešovice achteruit te rijden.

Volwassenen betalen 35Kč voor een kaartje en 20Kč voor kinderen onder de 15 jaar en 70plussers. U koopt uw kaartje rechtstreeks bij de conducteur in de tram (niet bij de chauffeur). Reguliere Praagse kaartjes voor het openbaar vervoer zijn niet geldig op de historische tram.

praag tram 41.PNG

De route is te zien op wikiroutes.info/en.
Dit is wat de haltes betekenen in Engels en hun locaties:
Vozovna Střešovice - depot Střešovice
Pražský hrad - Prague Castle tram stop
Malostranská - tram stop outside the Malostranská metro station (metro line A - green)
Malostranské náměstí - tram stop at the bottom of Nerudova Street, near St. Nicholas Cathedral and the Lesser Town end of Charles Bridge
Národní divadlo - tram stop in front of the National Theatre
Václavské náměstí - tram stop in the middle of Wenceslas Square
Masarykovo nádraží - tram stop at the Masaryk train station near Náměstí republiky square
Náměstí republiky - tram stop outside the Náměstí republiky metro station (metro line B - yellow) near the Municipal House
Výstaviště Holešovice - Holešovice fairgrounds
Planetárium Stromovka-park

Bronnen + dpp.cz/de + vovanovaque.com

Je kan het Planetárium bezoeken of lekker wandelen en picknicken in het Stromovka-park of met de kinderen naar de speeltuin met daarbij restaurant Vozovna Stromovka.
 

kuurgast

Donateur
DPP-slavnostn%C3%AD-p%C5%99edstaven%C3%AD-tramvaj%C3%AD-T2-vozovna-St%C5%99e%C5%A1ovice-Praha-3.jpeg

Afbeelding dopravacek.eu.

Na 56 jaar brengt Praag historische T2-trams terug naar de straten van de stad

Tramliefhebbers verheugen zich: DPP heeft op 21 februari twee T2-trams ceremonieel gedoopt op de binnenplaats van het Střešovice-depot. Deze historische trams worden nu na 56 jaar weer in gebruik genomen. Voordat ze weer in bedrijf werden genomen, werd het historische uiterlijk van de trams echter hersteld door medewerkers van Ekova Electric.

Geproduceerd tussen 1955 en 1962, was de T2 een van de meest iconische trams geproduceerd door het Tsjechische bedrijf Tatra. De OV-autoriteit van Praag DPP heeft twee werkende T2-tramauto's gekocht van Liberec, een van de laatste Tsjechische steden die ze hebben gebruikt. De twee voertuigen ondergingen uitgebreide restauraties. De trams kregen registratienummers 6003 en 6004.

Op 7 en 8 maart kun je aan boord van de historische T2's springen voor hun inwijdingsrit. De twee voertuigen zijn zelfs uitgerust met contactloze betaalterminals voor gebruik binnen het openbaar vervoersnetwerk van Praag.

Naar verwachting zullen de T2-trams meestal op nostalgische lijn 23 rijden. Die brengt reizigers door centrale Praag-bestemmingen, waaronder de Praagse Burcht, Malostranská, Újezd, het Nationaal Theater, Karlovo náměstí en I.P. Pavlova.

Deze specifieke T2-trams werden oorspronkelijk in 1959 geproduceerd in Praag en naar Ostrava getransporteerd, waar ze tot 1996 door de straten van de stad reden. Na te zijn vervangen, vonden ze een plek in Liberec totdat ze 22 jaar later buiten gebruik werden gesteld. Van januari 1959 tot november 2018 - bijna 60 jaar, is een ongekend record in de geschiedenis van Tatra-trams.
DPP heeft ook een reeks promotieartikelen omtrend de T2-trams, die zullen vanaf nu te koop zijn in het OV-museum of via de DPP-website.

Nu zijn de 60+ jaar oude voertuigen eindelijk weer thuis.

Bronnen praguemorning.cz + news.expats.cz + facebook.com/DopravniPodnikPraha.
Tramlijn 23 wikiroutes.info/en/prague.

 
Bovenaan