Pojištění do čr

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Poradí mi někdo? Jsem tu evidovaná na agisu a jedu na dovolenou do čr. Kde je nejlepší se pojistit? Máte nějakou osvědčenou pojišťovnu nejlépe českou a pokud možno levnou? předem díky
 
Ja jsem zdravotne pojistena u Unive a to pojisteni mi plati i v Cesku. Ze by to tak nebylo u vsech pojistoven?
Jinak mam jeste cestovni (doorlopend) od Hema, stoji to asi dvacku za rok.
 
No já právě myslím že jsem pojištěná jen na území NL. Stejně jako když jsi pojištěná v Čr když chceš cestovat musíš se připojistit ne? Kouknu na tu kooperativu dík za tipy
 
Vetsina zdravotnich pojistoven hradi zdravotni peci v cele EU. Mrkni se na to, co tvoje pojistovna presne plati.
Zrovna nedavno bylo v televizi, ze spousta lidi je prepojistenejch a zbytecne plati za stejne sluzby dvakrat nebo trikrat u ruznych pojistoven....
 
Já si taky myslím, že žádný další zdravotní připojištění nepotřebuješ.
A možná je pojištění platný i mimo EU. Loni jsem byla pojištěná u Menzis a když jsem jela do Moskvy, poslali mi potvrzení, že moje pojištění je platný i tam (to potvrzení je potřeba pro vízum).

Teď jsem u CZ a platí mi i v Česku. Vyžádala jsem si od nich takovou tu evropskou zdravotní kartičku, kterou znají i v Česku. Tu mi poslali asi do týdne bezplatně. A včera jsem se na CZ ptala, jestli mi proplatí doktory z Česka (byla jsem klasika na gyn a na ultrazvuku) a mám jim poslat vyplněný formulář a účtenku, proplatí mi to taky. Byť v Česku mi to nechtěli napsat na pojštění a musela jsem platit v hotovosti.
 
Presne.. z jedne strany NL, z druhe mezinarodni. Plati 100% po cele EU. Poskytnou ti na ni veskerou nezbytnou pomoc jak v CR, tak v jinych zemich EU. Zadne dalsi pojisteni v EU nepotrebujes.
 
Po domluve s pojistovnou si muzes v CR nechat u doktora udelat i jiny vysetreni a zakroky. Ja si ted treba necham v Cesku udelat korunku na zub, protoze si musim cast platit sama a v Cesku to vyjde trikrat levneji! Pro pojistovnu je to samozrejme taky vyhodny.
 
Jdu k mamcinymu. Driv jsem chodila ke sve byvale zubarce, ale tam to bylo vzdy na dlouhy lokte. Ta korunka (bila) stoji v Nemecku 570 eur a v Cesku 150 - 200 eur. Tak to je rozdil.
 
Tak mam ty novy zuby :-). Dve korunky plus vytrzenou osmicku a nejaky rentgeny, podtrzeno, secteno za 11.900,-Kc. Takze levneji nez jedna korunka na "zapade". Dnes tu fakturu budu posilat na Unive tak dam pak vedet, jak dlouho jim to trvalo nez mi to proplatili (cast). Ale co se musi tem zapadnim doktorum chvalit, tak to je pristup k pacientum. Ten ceskej zubar se choval jako panbuh a vubec nic nechtel vysvetlovat, ale jsou to prece moje zuby, tak jsem se ptala a to se mu nelibilo, tak jsem mu i rekla, ze jestli mi nerekne co a proc dela, tak ze jedu s rozvrtanyma zubama zpatky. Tak se mu to rozlezelo, omluvil se a huraaa, slo to. Dokonce bych rekla, ze byl pak milejsi a vstricnejsi i k dalsim ceskym pacientum. Pripada mi, ze si to i cesi delaji trochu sami. Ze se citi v podrizene pozici vuci doktorum a oni toho pak zneuzivaji. Kdyby to tak slo vsechno dat dohromady, kvalitu a profesionalitu a i tu zdvorilost!
 
To je dobra cena!
Mne bohuzel ten zub vytrhli, takze zadna korunka se nekona, ale ted si rikam, skoda, mozna by mi v Cesku pomohli.
No jo, kdyz ja tam nemuzu furt jezdit.

Co se tyce doktoru, jsou hodne namysleni, moje mama se boji taky na cokoliv zeptat. Tak nosi uplatky, aby se k ni alespon chovali trochu slusne. To mi na ceskym zdravotnictvi dost stve.
Ale pravda je, ze lidi si to delaji sami.
 
Chtela bych se zeptat, jestli si nekdo nechal v Cesku delat zubni mustek nebo implantat, chybi mi jeden zub a dnes u zubare jsem se zhrozila, chteji za to priblizne 2000 euro. Nevite nekdo, kolik to priblizne v Cesku stoji a co vsechno je treba projednat s pojistovnou, aby mi to alespon castecne proplatili? Sla bych ke znamemu zubari nasi rodiny.
 
Kolik stoji mustek to nevim, ale korunka byla o dve tretiny levnejsi. v Nemecku 570 eur, v Cesku to bylo asi 180. Domluvila jsem si to predem s Unive. Zaplatila jsem v cesku hotove, fakturu v nemcine jsem poslala na Unive a ted cekam, ze mi 70% vrati. No uz je to dva mesice a zatim nic. Asi tam zavolam.
 
Já jsem platila v Česku asi před 2 lety za můstek 12 000 korun (zhruba 500 EUR). Udělali mi to strašně rychle a zatím - musím zaklepat :-) - můstek slouží skvěle. S holandskou pojišťovnou jsem se pak ani nepokoušela domlouvat - no, možná to byla chyba, ale mám pocit, že by mi toho stejně moc nezaplatili.
 
Tak, implantat stoji v Cesku 20.000 korun. A Unive mi penize poslala asi za mesic po tom, co jsem ji poslala fakturu. Vim, ze jsem tady psala, ze stale cekam a nic, ale ony ty penize prisly tesne pred vanoci, takze jsem si myslela, ze priznivy stav na ucte je zpusobeny "predvanocnim priplatkem v praci" a pekne jsem je utratila za darky. Az po tom co mi Unive rekla, ze to uz zaplatili jsem zacala patrat a hle, bylo to tam :-)))))
 
Bovenaan