Pikantni syrova rolada plnena paprikou a bylinkami

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

pro 4 osoby:¨
50 g másla, 50 g hladké mouky, 250 ml mléka, 200 g strouhaného sýra ( eidam, gouda či ementál ), 4 žloutky sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 4 bílky, 300 g tučného tvarohu, 1 žlutá a zelená paprika, 2 svazky pažitky, kayenský pepř.

V kastrolu rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opražíme mouku. Zalijeme mlékem a dobře rozmícháme šlehací metlou, aby se neutvořily hrudky. Přidáme 150 g sýra a roztavíme.
Do hmoty vmícháme žloutky, osolíme, bohatě okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Necháme poněkud zchladnout.
Ušleháme dotuha bílky se špetkou soli a vmícháme do hmoty.
Troubu předehřejeme na 180 C. Plech vyložíme papírem na pečení a sýrovou hmotu na něj rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v troubě asi 15 min. Nakonec necháme trochu vychladnout.
Mezitím utřeme dohladka tučný tvaroh. Papriky očistíme, rozpůlíme, vyřízneme semeník, lusky omyjeme a rozkrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme. Společně s paprikou vmícháme do tvarohu. Osolíme, opepříme a přidáme kayenský pepř.
Nádivkou potřeme upečené sýrové těsto. Papír na pečení po stranách vytáhneme vzhůru tak, abychom těsto snáz zavinuli. Na plechu posypeme zbylým strouhaným sýrem a zapékáme v grilu nebo v troubě, až se sýr začne tavit a získá pěknou zlatavou kůrčičku.
 
Bovenaan