Pension in Tsjechie beginnen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Als vervolg op:
helen schreef:
Als je wat meer over hotels wilt weten. Wij gaan hopelijk dit jaar ons hotel openen in het Reuzengebergte !
smiley20.gif

Beste Helen,

In welke plaats gaan jullie een hotel openen? Misschien gaan we dan wel even kijken. Niet logeren, want wij zijn namelijk zelf al een pension in het Reuzengebergte gestart. Volgens mij krijgen we straks het idee van : hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ik hoop dat de Tsjechen dat ook zullen, blijven, vinden.
 
ik wil me er inhoudelijk absoluut niet mee bemoeien (heb er helemaal geen verstand van) maar wordt het niet erg druk in het reuzengebergte met nederlanders die een hotelletje,camping of iets dergelijks gaan beginnen?Was dat 25 jaar geleden ook niet zo in frankrijk?in ieder geval iedereen veel geluk en sukses.
 
Beste Cor,

Of je er verstand van moet hebben weet ik niet, maar als je kijkt naar het Nederlandse aanbod, dan zou je inderdaad weleens gelijk kunnen hebben. Hoe het vroeger in Frankrijk was weet ik niet. Toch als je kijkt naar hoeveel Nederlanders er in het Reuzengebergte komen, dan zouden er misschien nog wel mogelijkheden zijn, alleen zul je de eventuele inkomsten met meerdere mensen moeten delen. Oftewel : hoe meer zielen, hoe minder inkomsten. Ik denk ook niet dat de meeste mensen er iets starten om er rijk van te worden. Wij zien het meer als volgt : we wilden altijd al iets kopen, maar op een gegeven moment zit je ergens met z'n tweeen. Als je dan een pension ( B&B ) start, heb je twee vliegen in een klap. Je hebt op een gegeven moment wat aanspraak en je krijgt ook nog iets binnen. Nu weet ik wel dat er mensen zullen zeggen : weet je waar je aan begint? Mijn antwoord : gedeeltelijk, want ook hier in Nederland hebben wij een B&B- adres, dus de ervaring is er. Alleen niet de ervaring in het buitenland en dat zal ongetwijfeld anders zijn. Wij hopen dat het ons en natuurlijk ook de andere enthousiaste mensen gaat lukken.
 
beste jelle.dit was zo maar een gedachte die bij me op kwam toen ik de berichten over dit onderwerp las.ik hoop van ganser harte dat het voor jullie suksesvol zal zijn.heb vroeger ook zelf een camping gehad in zuid frankrijk.overigens niet suksesvol.
 
Ik zou dus nooit een pension of Hotel willen beginnen in Tsjechie. Hooguit een keer huren om de kat uit de boom te kijken. Ik geloof dat het met menig Pension of Hotel niet echt zo goed gaat. Wil je succes hebben dan moet je toch echt iets heel leuks hebben. In het reuzengebergte is het alleen in de winter dat er volgens mij een paar centen worden verdiend. Daar komt bij dat de concurrentie erg groot is en dat de prijzen in de nabije toekomst zullen stijgen waardoor Tsjechie misschien in populariteit zal afnemen. Nogmaals ik ben ook geen specialist, en ik hoop dan maar ook voor diegene die zoiets beginnen of begonnen zijn dat ik het mis heb.
 
Wat zijn jullie negatief zeg Jan en Marcella
shocked.gif
, niet alleen in de winter is het reuzengebergte een bezoekje zeker waard voor toeristen, ook de zomer lente en herfst is hier schitterend hoor en zeker een bezoekje waard.
Ik ben het wel met je eens dat de concurentie hier erg groot is
grin.gif
, maar dat maakt het werken alleen maar leuker want met een beetje inzet kan je de toeristen genoeg vakantievertier bieden.
En dat de prijzen zullen stijgen is jammer maar niet dodelijk voor de ondernemers onder ons
58.gif
, want Tsjechie heeft vind ik genoeg te bieden kwa vakantie en als de toeristen het naar de zin hebben en kunnen genieten van wat het land allemaal te bieden heeft dan zijn ze best wel bereid om ook hier iets meer te gaan betalen.
Dus ik ben nog steeds heel positief en wens iedereen die hier gaat beginnen heel veel sukses
smiley20.gif
.
Albert
 
Alberto schreef:
Wat zijn jullie negatief zeg Jan en Marcella
shocked.gif
, niet alleen in de winter is het reuzengebergte een bezoekje zeker waard voor toeristen, ook de zomer lente en herfst is hier schitterend hoor en zeker een bezoekje waard.

Je hebt mij niet horen zeggen dat in de zomer het reuzengebergte geen bezoek waard is. Het Reuzengebergte is altijd prachtig. Maar de realiteit is toch dat Zomers de pensions leeg zijn. Sommige zijn zelfs gesloten. Heel jammer natuurlijk. Geloof mij ik zou het graag anders zien. In de winter is er een onder onderbezetting omdat dan alles, maar dan ook alles bezet is. In de winter zit je dus goed. En of ik daarmee negatief ben weet ik niet. Ik heb deze feiten menigmaal geconstatteerd. Misschien ben ik eerder realistisch om dit te zeggen. Maar goed het is mijn gedachte.

Ik bedoel het daarom niet negatief dat ik nooit een pension of Hotel zou willen beginnen, maar ga er nooit van uit dat je bergen geld gaat verdienen. Het is niet zo gemakkelijk dat mensen in eerste instantie denken. Sommigen doen het voor de hobby, en dan heb ik natuurlijk niets gezegd.

En zeker succes gewenst door mij wanneer men zoiets probeert. Ik heb daar zeker respect voor.
 
Ik vond je stukje zo negatief klinken, maar goed als jij het zo ervaren hebt dan zal het wel zo zijn en dan ben ik een van die mensen die jou het tegendeel ga proberen te tonen.
Maar ook ik ben een van die mensen die het voor de hobby ga proberen omdat ik gewoon de toeristen een goed onderdak wil geven en daarbij hoop ik mijn boterham te kunnen verdienen want voor de rest heb ik niet veel nodig.
Als iemand het naar zijn zin heeft op vakantie dan heb ik daar genoeg voldoening van en als ik een beetje rond kan komen dan wil ik hier zeker blijven.
Dus als ik het goed begrijp verdien jij met je reisbureau wel bergen geld dat je dat wel kan doen of is dit nu flauw van mij?
Maar ok ik hoop dat alle nieuwkomers in Tsjechie hun droom kunnen waarmaken en dat we met z'n allen ook in de zomer de toeristen naar hier kunnen krijgen.
Albert
 
Ik ben het volledig met Albert eens. Wij doen het op dezelfde manier. Pension, minicamping en verhuur van het huis. Als we er geld mee gaan verdienen is dat mooi meegenomen. Verder hopen wij aan onze gasten wat gezelligheid te hebben.
Albert, jij woont zo te lezen niet in Tsjechie. Hoe vaak ga je heen en weer?
 
Misschien kwam mijn bericht verkeerd over. Ik bedoel het niet negatief. Jouw motivatie om dit te starten is eigenlijk hetzelfde waarom ik hier een reisbureau ben begonnen. Ik verdien geen bergen met geld en probeer ook gewoon een boterham te verdienen. Het is hard werken om klanten het beste te bieden. En begrijp mij niet verkeerd dat ik negatief ben over jullie onderneming. Ik vertel alleen mijn mening hoe ik over het beginnen van een pension denk. Dat mag toch? Misschien denken jullie wel hetzelfde over het beginnen van een reisbureau. Misschien hebben jullie tot nu toe wel al hele goede ervaringen en is jullie pension of vakantie woning wel goed bezet, dat weet ik niet. Ik ben het met je eens dat het heel goed is voor ons beiden dat ook de toeristen in de zomer naar het gebergte komen. Maar de werkelijkheid wijst anders uit.

Desalniettemin wens ik jullie oprecht succes.
 
Hallo allemaal, heb al 9 jaar een hotel dichtbij het Reuzengebergte. Ik wil niet negatief overkomen, maar bezint eer ge begint. Het is allemaal hartstikke leuk en uitdagend, maar dingen die in NL heel vanzelfsprekend zijn zijn dit in Tsjechie niet. Terwijl de gast dit vaak wel verwacht, zeker als het pension of een hotel van een Nederlander is. Waar gaan jullie beginnen ? Houdt er rekening mee dat de concurrentie in het Reuzengebergte groot is (er staat niet voor niets nu heel veel te koop), je moet iets kunnen bieden dat je onderscheidt van de rest. Ik ben heel benieuwd hoe het jullie vergaat. Succes
 
Hallo Nancy,

Wat bedoel je met dingen die de gast verwacht, zeker als het hotel/pension van een Nederlander is?
De rest van je verhaal is duidelijk en deze dingen, zoals concurrentie, is bekend. Is het trouwens niet beter om over collega's te praten of werkt dat zo niet?
 
Hallo Jan, ik zit al wel in Tsjechie hoor en ben bezig met verbouwen kijk maar eens op mijn website die probeer ik om de zoveel tijd up to date te houden met de verrichtingen hier.
En Jan en Marcella natuurlijk mogen jullie je mening geven over hoe jullie erover denken, ik vond het alleen vreemd voor iemand die een reisbureau heeft dat je zo de toeristenindustrie in mijn ogen omlaag praatte maar dat had ik dan verkeerd begrepen.
En als ik de kennis en de contacten had zou ik ook wel een reisbureau willen beginnen hoor, ik ben gek op uitdagingen en aangezien ik het in mijn ogen saaie leventje in Nederland zat was voel ik me hier al veel beter want elke dag is weer anders en ook de tegenvallende dingen blijf ik als een uitdaging zien en als ik hier naar buiten loop dan glimmen mijn ogen weer als ik zoveel mooie natuur om mij heen zie en niet die rijtjeshuizen die ik in Nederland om me heen zag. Al zou het hier volledig mislukken dan heb ik echt een schitterende tijd gehad gewoon om hier te zijn en dit nemen ze me alvast nooit meer af.
En Nancy de vakantieganger verwacht wel wat waar dan ook vandaan, omdat mensen zeker tegenwoordig hard moeten werken het hele jaar voor de vakantie. Maar als je ze van te voren goed inlicht over wat ze te verwachten hebben wat jij te bieden hebt dan kom je er best wel uit met je gasten en kan je ze toch een heerlijke vakantie aanbieden in het mooie Tsjechie.
Albert
 
Hoi Alberto,
Ik heb na mijn bericht je site bekeken. Ziet er erg mooi uit. Ik hoop voor je dat de plannen een beetje goed verlopen. Eind april, begin mei zijn wij weer in Tsjechie. Als je het goed vindt, komen we misschien wel even langs. Als we tijd hebben, want met regelen, kopen, bestellen en spullen ophalen, ben je veel tijd kwijt. Dat is allemaal heel erg leuk, alleen gaan de dagen dan zo verschrikkelijk snel.
 
Dank je wel Jan, ik weet dat het altijd stres is als je hier maar zo kort bent en je moet een hoop regelen, maar goed je bent welkom als ik thuis ben.
 
Ik heb ook je website even gezien. Ik moet zeggen alle lof voor de stap en lef die jullie hebben genomen / getoond. Het zou alleen om deze reden al goed moeten gaan
smiley20.gif
. Maar net wat Nancy zegt probeer meer te bieden dan de rest. Heel veel succes.
 
Dank je wel en we zullen zien waar alles ons naar toe zal lijden. Ik hoop dat een ieder vind wat die zoekt, en dat de toeristen uit welk land dan ook ons aller Tsjechie zullen vinden en zullen blijven bezoeken zodat ze allemaal een leuke vakantie zullen krijgen en wij er gewoon van kunnen blijven leven.
Albert
 
Albert, geweldig ik heb je website ook even bekeken.
Wat een uitdaging, er is nog zo heel erg veel te doen.
Heel veel geluk in de toekomst.
35.gif
 
Bovenaan