Pec pod Snezko: Moeder en peuter dood gevonden

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Vrouw en peuter die vermist raakten tijdens wandeling in Tsjechië dood teruggevonden

Een vrouw en haar driejarig kind zijn na een dagenlange zoektocht dood aangetroffen in het Tsjechische Reuzengebergte, op zowat drie kilometer van het bekende wintersportgebied Pec pod Snezko. Dat meldt de politie. De twee waren als vermist opgegeven toen ze niet terugkeerden van een wandeling.


Aan de zoekactie in het onherbergzame en besneeuwde gebied namen meer dan 150 hulpverleners deel. Ook vanuit buurland Polen werd hulp gestuurd.

De doodsoorzaak van de twee slachtoffers wordt nu onderzocht. De eigenaar van een pension had de 40-jarige vrouw en haar peuter als vermist opgegeven toen ze niet teruggekeerd waren van een wandeling. Ze hadden volgens de eigenaar een slee mee.

Bron: 112vdg.nl
 

kuurgast

Donateur
Triest verhaal van moeder en zoontje bij Pec pod Sněžkou.
Volgens de Tsjechische media vond de tragedie plaats op de dag dat de moeder haar zoontje op basis van een rechterlijke beslissing aan zijn vader zou overdragen voor voogdij. De vader was niet bij hen op het verblijf in de bergen en hij begon het gezin te missen op 30 december, toen de vrouw en haar zoon naar huis zouden komen. De man deed aangifte bij de districtspolitie in Libčice nad Vltavou.
De vrouw had de laatste dag nog een les geboekt voor haar zoontje bij de skischool. Het is uit de beschikbare informatie niet duidelijk of ze daar zijn aangekomen.
De laatst gedetecteerde plaats van beweging komt van het overslagstation van de kabelbaan bij Sněžka op Růžové hora. Het stel werd 28 december 's middags op camera vastgelegd bij het tussenstation. Ze droegen winterkleding, het zoontje trok een slee. Uit het onderzoek blijkt dat het tweetal is uitgestapt bij het station van de kabelbaan Růžová hora. De moeder was daar al eerder geweest en kende het pad.
De politie vond beide lichamen in het bos tussen de kabelbaan naar Růžohorky en Portášké, ongeveer twintig meter onder het pad.
Bron oa seznamzpravy.cz + novinky.cz.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan