Panda Ride, kindvriendelijkste taxiservice van Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Panda Ride kindvriendelijkste taxiservice van Praag.

Panda Ride, de kindvriendelijkste taxiservice van Praag, wil lokale ouders een handje helpen bij het vervoeren van hun kostbaarste vracht.

Nu het nieuwe schooljaar in volle gang is, zullen veel ouders in Praag terugkeren naar hun primaire baan als familietaxichauffeur. Voor die expats zonder uitgebreide familie om op te vertrouwen, of auto's, kan de logistiek om kinderen naar activiteiten, doktersafspraken, speelafspraken en thuis van school te krijgen, vaak grote complicaties opleveren.

Panda Ride werd in 2018 in Praag gelanceerd door de jonge Tsjechische ondernemer Tomáš Janout.
Het bedrijf begon met een enkel voertuig en telt vandaag zes bestelwagens met acht zitplaatsen en verschillende andere ruime en comfortabele voertuigen die kinderen van school naar huis brengen, naar middagclubs en andere activiteiten.

“Kinderen zijn als panda's, kostbaar en zeldzaam; er moet met speciale aandacht en liefde voor worden gezorgd'', zegt Janout over de unieke naam en het concept van het bedrijf.

De Engelssprekende Panda Ride-chauffeurs halen kinderen op (hun jongste passagier is 6 maanden oud, maar ook jongere kinderen kunnen mee onder begeleiding van een ouder) en brengen ze naar hun bestemming, terwijl mama en papa de hele reis kunnen volgen via een handige tracking-app.

Janout zegt dat de reis met Panda Ride niet begint en eindigt in de auto, maar dat bestuurders alles doen wat ouders zouden doen, inclusief het omgaan met overgangsmomenten die onnodige stress kunnen veroorzaken en resulteren in late aankomsten. Ze strikken schoenveters, ritsen jassen dicht en pakken de spullen in tassen.

Elke ouder die overweegt om de service te gebruiken, heeft meteen een heel belangrijke vraag: hoe zit het met autostoelen, die veel taxidiensten vaak installeren met een one-size-fits-all-benadering?
Elk kind wordt voorzien van een autostoeltje dat past bij de veiligheidseisen van zijn leeftijd en voldoet aan de hoogste standaardcriteria voor maximale veiligheid.
De chauffeurs zijn professionals, entertainers, sommigen van ons zijn zelfs vaders. Alle chauffeurs moeten een up-to-date, kindspecifieke EHBO-opleiding hebben gevolgd. Tijdens elke rit zal het kind genieten van liedjes, meezingen, speelgoed en veel plezier.

Als gevolg van de pandemie heeft Panda Ride een stijging gezien van het aantal klanten dat het openbaar vervoer wil vermijden; alle auto's worden regelmatig schoongemaakt en chauffeurs dragen maskers.

Bron news.expats.cz + pandaride.cz/en.
 
Bovenaan