Opilý Slovák prorazil česko-slovenskou hranici

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

BRNO - "Auto se slovenskou poznávací značkou projelo přechodem v 18:40. Řidič nereagoval na pokyn k zastavení, ani nezpomalil a urazil jednu ze závor. Po vozidle bylo vyhlášeno pátrání," potvrdil dnes Novinkám mluvčí brněnské cizinecké a pohraniční policie Roman Skřepek.

Policisté narušitele hranic dlouho nehledali, asi po 15 minutách jej našli spícího v autě. "Kolem vozu nebyly ve sněhu žádné stopy, takže spící muž jednoznačně předtím také řídil," podotkl Skřepek.

Slovák byl poté předveden na službu cizinecké policie v Javorníku, kde byl zadržen pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené překročení státní hranice.

"Orientační zkouška na alkohol byla pozitivní," dodal Skřepek. Policisté naměřili v krvi cizince 1,89 promile. Provinilce si vzápětí převzal komisař z Hodonína, ovšem muž bude pravděpodobně vydán zpět na Slovensko
 
Nevim jestli to byl stejny hranicni prechod, ale pred nekolika tydny prejel nejaky Belgican take bez dovoleni hranice.

Dvaactyricetiletý cizinec se v pondelí vecer prorítil hranicním prechodem Lanžhot se svým cerným BMW s belgickou poznávací znacnou. Ve vysoké rychlosti prorazil závory a v šílené jízde pokracoval na Slovensku. Stejným zpusobem se dostal i do Madarska.
.....
Silniční pirát z Belgie, který minulý týden uvedl do pohotovosti policie Česka, Slovenska a Maďarska, se v úterý kolem poledne vrátil do České republiky. Od slovenských kolegů jej na hraničním přechodu Břeclav-Brodské převzali čeští policisté.

 
Bovenaan