Nederlandse kaas in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Het is natuurlijk duurder dan in Nederland maar het is echt boerenkaas dus geen fabriekskaas, ze hebben zelfs bio kaas.:wow:
Voor een prijslijst kan je gewoon een mail naar hun sturen in het Nederlands.
 
Binnenkort gaat de kaaswinkel in Dolni Lanov open van Jan en Akkelien
Dat is een mooi bericht Esthertje, een hollandse kaaswinkel bij ons in de buurt! Weet je ook wanneer? Het is namelijk zo dat als we in Tsjechie zijn het enige wat écht gemist wordt: die kaas. Al die smakeloze rommel die in de supermarkten ligt is werkelijk niet te vreten. Daar komt nu dus verandering in, geweldig!
 
De planning is om eind april open te gaan. De voorbereidingen zijn in volle gang: de winkelruimte is er, de muren en plafond opnieuw gemaakt en behangen, nieuwe elektra aangelegd. De winkelpui is geplaatst. Maandag komt de tegelzetter om de vloer te egaliseren en daarna de plavuizen te leggen.
Half april hebben we de eerste lading echte gecertificeerde Friese boerenkaas. De prijzen liggen op ongeveer hetzelfde niveau als in Nederland wordt betaald voor de echte boerenkaas.
 
Al die smakeloze rommel die in de supermarkten ligt is werkelijk niet te vreten.

De eidam is inderdaad geen schoonheid. Als je van lekkere smeerkaas houd moet je de Pribina, Poctivy taverny syr eens proberen (Kaufland). Ik vind m een stuk beter dan onze eigen goudkuipje.

En toch worden er ook in Tsjechie heerlijke kaasjes gemaakt. Laatst op een jaarmarkt een traditionele schapenkaas op olie met kruiden gekocht. Zit in een glazen pot en is echt appart, heel lekker. Merk Milk-Trade, Janosikuy Vstepek. Ze hebben in totaal een stuk of 12 soorten allen op olie. Ze hebben ook ander spul in folie verpakt maar die raad ik niemand aan.
 
Bovenaan