Nationaal Museum Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
images
images


Národní muzeum/Nationaal Museum van Praag gaat 8 juli dicht voor een renovatie van het hele gebouw. Dit zal duren tot juni 2015 waarna het volledig rolstoeltoegankelijk zal zijn.
7 Juli 2011 is de laatste dag waarop het museum open is met een speciaal programma en live muziek.

Zie: nm.cz
 

kuurgast

Donateur
JB633789_11.jpg


Tijdcapsule gevonden tijdens dakwerkzaamheden Národní muzeum/Nationaal Museum Praag


De tijdscapsule zat verborgen in de vergulde bal op belangrijkste toren van het museum. De capsule was daar in 1972 geplaatst tijdens de vorige grote renovatie van het gebouw. In de capsule zaten 2 herdenkingsmunten, enkele edities van een krant en een aantal foto's. De tijdcapsule zal aangevuld worden met enkele dingen van deze tijd en over circa 4 maanden worden teruggeplaatst.

Bron oa radio.cz/de + praha.idnes.cz
 

kuurgast

Donateur
Datum van gedeeltelijke opening van het gebouw na de renovatie is 28 oktober 2018
De opening van het gebouw zal vergezeld gaan van een grote tentoonstelling ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de oprichting van de Tsjechoslowaakse Republiek en 200 jaar sinds de oprichting van het Nationaal Museum.
Permanente expositieruimtes zullen de komende twee jaar geleidelijk worden geopend.

Bron: nm.cz/Rekonstrukce
 
Het Nationaal Museum in Praag heeft de afgelopen jaren een uitgebreide reconstructie ondergaan. Op dit moment zijn bijna alle tentoonstellingen die je tijdens de virtuele tour kunt bekijken al (in ieder geval virtueel) toegankelijk. Klik daarbij gewoon op de pijlen en bekijk het Pantheon, de inkomhal en alle tentoongestelde voorwerpen die worden aangeboden. De hele tour duurt ongeveer twintig minuten.

Bron: cestovinky.cz
 
Bovenaan