Mode als kunst, Fashionclash Festival 2019

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Fashionclash Festival 2019
100X100__web-natalia-toporkova.jpg

Anders dan andere jaren vindt de elfde editie van het festival Fashionclash dit jaar plaats in de herfst, van 1 tot 3 november 2019 in Maastricht om precies te zijn. Deelname van Tsjechische designers is inmiddels echter al een gewoonte en dus zal Natalie Dufková zichzelf en haar collectie hier in een solo modeshow presenteren met de steun van het Tsjechisch Centrum Rotterdam.

Het internationale mode design festival FASHIONCLASH schept ruimte voor ontmoeting voor jonge en beginnende makers uit alle moderichtingen, van textieldesign, fotografie en dans tot bijouterie, modeaccesoires en performance. Naast modeshows en de laatste modetrends tracht Fashionclash ook culturen, talenten, kunstrichtingen en educatie met elkaar te verbinden. De bedoeling is om mode zodanig in sociale context te integreren dat ze voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is.

*****

Natalie Dufková zit in het laatste jaar van haar masterstudie aan de Academie voor Kunst, Architectuur en Design in de studierichting kleding- en schoendesign onder leiding van Liběna Rochová. In september 2019 presenteerde ze haar eerste collectie als onafhankelijk designer op de Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Diezelfde collectie laat ze nu in een solo show zien op de FASHIONCLASH in Maastricht.



Haar verblijf van vier maanden in Tokio is voor de ontwerpster de grootste inspiratiebron voor de nieuwe collectie SS2020. De ontwerpen laten de paradoxen van het dagelijks leven in de Japanse metropool zien en er gaan vele tegenstellingen schuil achter de titel Disconnected Interfaces. In de damescollectie van Natalie Dufková voeren niet-alledaagse en expressieve materialen de boventoon, evenals werk met markante tot zelfs exentrieke vormen. Het zijn elementen van de Japanse streetwear en specifieke elegantie die hierin samen komen. Atypische maar tegelijkertijd functionele sportjacks voornamelijk gemaakt van zogenaamde parachutestof domineren de collectie. De stof werd geleverd en de hele collectie gesteund door TEXTIL Kubíček, s.r.o.

Plaats: Maastricht
Datum: 1 november t/m 3 november 2019
 
Bovenaan