Modderstroom gehad

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

na het mooie weer in Dolni Lanov hebben we vrijdag weer een modderstroom gehad, de hele tuin en onder de carport een grote rood/bruine slijkmassa Jirka is al 2 dagen aan het ruimen.. voordat er weer nieuw grind moet komen.
Vorig jaar hebben dit ook al gehad, balen...:kwaad:
 
Die roodbruine grond is een soort leem, helemaal niet leuk voor Elske, want het plakt als de ziekte en als je het in je vloerbedekking krijgt ben je nog niet jarig. Vandaar dat de Tsjechen hier allemaal slofjes hebben staan bij de voordeur.
Bij ons bestaat de bodem ook uit die leem en als het een paar dagen geregend heeft wordt het spekglad en zonder 4wd kom je niet uit die bagger weg. Het peugeotje gaat nog, maar onze bus graaft zichzelf helemaal in.:(
Veel sterkte Elske, voel met je mee.:bloem:
 
Hoi Els, wat vervelend. Het was donderdag na een periode van bijna tropisch weer, een middag met zomerse stortbuien en grote hagelstenen. Ook zaterdag was het weer erg dreigend, maar toen viel het allemaal mee. We reden afgelopen zondag door Duitsland en daar was het weer vergeleken met Tsjechië een stuk slechter.
 
Nou Els dat is inderdaad balen. Zeker als dit al eens eerder is gebeurd. Misschien toch ook eens nadenken over een definitieve oplossing om dit in de toekomst te voorkomen. Gelukkig is het nu weer zomers mooi, dus alles zal wel snel drogen.
 
Heb hetzelfde verschijnsel hier net buiten Plzen .Een enorme onweersbui met zware regenval zorgde ervoor dat de klei van de akkers spoelde en de sloten naast de weg vulden,toen de sloten vol zaten liep de modderstroom over de wegen .
 
Bovenaan