Aanrader Met Google naar het museum

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Kunstliefhebbers die te ver weg wonen of geen geld hebben om het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum in Amsterdam te bezoeken, kunnen voortaan terecht op de website googleartproject.com.

Op de nieuwe website zijn meer dan duizend kunstwerken en 385 zalen uit de zeventien belangrijkste musea ter wereld te zien. Bezoekers van de nieuwe website kunnen de museumzalen in 360 graden bekijken, inzoomen op de kunstwerken en achtergrondinformatie opvragen.

Het doel van de samenwerking is om de collectie van het Rijksmuseum en Van Gogh Museum wereldwijd toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Aan het Google Art Project doen ook Museum Kampa in Praag, The Museum of Modern Art, het Metropolitan Museum in New York, de Hermitage in Sint-Petersburg, de Uffizi in Florence, The National Gallery, Tate Britain in Londen en het paleis van Versailles mee.

ad.nl

In het Praagse Kampa museum kan men Katedrála van František Kupka bewonderen.

googleartproject.com

museumkampa.cz
 
Ja Freddy, dit is dus echt heel mooi. Ben er al enkele keren even om de hoek wezen kijken en zal, als beetje kunst liefhebber, dit geregeld blijven doen.
Ik zet 'm in ieder geval vast in m'n bladwijzers.
 

kuurgast

Donateur
Kampa_SV_Courtyard_withinfopanel_ArtProject10.jpg


Dacht iets nieuws gevonden te hebben "Google Art Project", blijkt het allang te staan op het forum.
Het Google Art Project is een online compilatie van hoge-resolutie afbeeldingen van kunstwerken uit musea over de hele wereld. Tevens zijn er virtuele tours mogelijk, dat op dezelfde manier werkt als Google Street View.
Probeer met de zoekterm "czech republic" de Tsjechische musea te vinden.
Bij deze maar weer onder de aandacht gebracht. :D
 
Bovenaan