Meivakantie

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Wij zijn net weer terug van 14 dagen Tsjechie en die waren meer als welkom. We zijn 2 weken in Tukleky geweest een gehucht net boven Pisek, het huis was meer dan perfect, maar het dorp was 2 keer niets, er was zelfs geen potraviny of hospoda en dat wil toch wel iets zeggen. Maar ja, we hebben een auto en er waren 7 mountainbikes aanwezig, dus vervoer was er genoeg. We hebben dus ook veel gefietst en lange wandelingen gemaakt door de prachtige natuur en af en toe moest je volledig in de remmen om een ree te ontwijken. Het is een prachtig natuurgebied daar en Pisek een aardige stadje.

We zijn ook een dag naar Pribram geweest, dat was een slecht idee, want een inwoner van Pribram dacht dat hij ook wel in onze auto mocht komen en heeft geprobeerd om het raam van het achterportier te vernielen. De auto die naast onze stond had een volledig kapotgeslagen raam, bij ons is het rubber kapot en heeft hij met een schroevendraaier geprobeerd het raam in te slaan, maar daar is alleen een putje van te zien. Hij is trouwens door de eigenaar van de andere auto betrapt en aan de politie overgedragen. Wij hebben dus ook een hele middag verloren door die imbeciel.
Vroegen ze ook nog op het politiebureau of wij wilden dat hij strafrechtelijk werd vervolgd, natuurlijk, opsluiten die handel! Het was een drugsgebruiker die alles omzet in handel, in onze auto lag helemaal niets, alleen een plastic draagtasje met afval. Ik geloof zelfs dat men daar in tsjechie geen stuiver voor geeft.
Dit was de eerste keer dat wij te maken hebben gehad met diefstal in tsjechie, maar dit gebeurt overal en het zijn allemaal dezelfde gasten, die heel gemakkelijk aan geld willen komen en het te druk hebben om te werken,dus moet een ander dat maar voor hun doen. Wij hebben ons de vakantie er niet door laten bederven en hebben gezegd dat we nu ook eens een tsjechisch politiebureau van binnen hebben gezien, maar dat hoeft niet weer.

Het was al met al een fijne vakantie die weer veel te vlug voorbij ging, we zien al weer uit naar de volgende. :zwaai:
 
leuk verhaal laat je vakantie niet bederven door een dief.
Maar het is wel lastig om de knop om te draaien, en er niet meer aan denken.

Wat hebben jullie nog meer gedaan dan fietsen?

:bek:
 
Heb ook een leuke meivakantie gehad, heb mensen van dit forum ontmoet. wilde een tegenbezoek brengen, maar toen draaide de auto in puin, is voor heel weinig gereviseerd in Besiny.
Langs ons huis lopen diverse bewijzerde routes vanuit camping Besiny. Na een heerlijke maaltijd genuttigd te hebben in het restaurant van de camping [goedkoop!] en een potje minigolf gespeeld te hebben, kregen we GRATIS uit gebreide documentatie over de routes die als middelpunt de camping hebben. We hebben de gele route gekozen en zijn daar een hele dag mee zoet geweest, hebben echter schitterende dingen gezien die verklaard werden door het boekje bij de routekaart. Gaan dit jaar nog de andere routes doen.
p.s. weet niet hoe ze het voor elkaar gekregen hebben, maar deze camping is gefinancierd door de europese unie.Gevolg excellent sanitair en voorzieningen, en in het hoogseizoen is het vechten om een plaats, je krijgt veel luxe voor bijna niks, Joep
 
Pech met de auto hoeft niet zo vervelend te zijn hoor.

Vorig jaar op de dag voor vertrek kregen we panne met de auto.

Moest toen 4 dagen langer blijven en dat was echt helemaal geen straf.

Het weer was schitterend en dorstig, de baas gebeld en gezegd: ik kom nog even niet.

De garage had wat mij betreft er 3 maanden over kunnen doen om het euvel te verhelpen.

Maar ook aan pech komt een eind en moesten we weer van onze berg af: huiswaarts.
 
Bovenaan