Marek Šindelka promoot zijn nieuwe boek

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
GDMW-festival - Marek Šindelka
100X100__marek-sindelka-photo-alzbeta-diringerova_verkleind.jpg

Marek Šindelka komt naar Nederland en België om zijn nieuwe boek 'Anna in kaart gebracht' te promoten en is o.a. op het Geen Daden Maar Woorden-Festival in Rotterdam te zien.

Marek Šindelka, Anna in kaart gebracht (Amsterdam 2016; Das Mag Uitgeverij) Vertaald uit het Tsjechisch door Edgar de Bruin. ISBN 978 90 824 1064 8, €19,95. Anna in kaart gebracht is vanaf 16 augustus hier te koop.

Wie is Anna? Door de ogen van haar te oude minnaar (een voortvluchtige architect), haar grootvader met een glazen oog en een schrijver die verhalen haat, komen we steeds meer te weten over deze mysterieuze jonge vrouw.Maar welke verteller kunnen we vertrouwen? Wie laat zich niet leiden door vooroordelen, ogenschijnlijk onschuldige misverstanden en onzekerheden? Wie kent Anna echt?Deze fabelachtige mozaïekvertelling, die de moderne tijd op intelligente wijze ontleedt, is een kleinood vol verborgen parels. Een meer dimensionale plattegrond, waarin de puzzelstukjes met elk perspectief meer op hun plaats vallen.


Marek Šindelka (1984) debuteerde in 2008 met Strychnin a jiné básně (Strychnine en andere gedichten), dat bekroond werd met de Jiří Ortenprijs, de belangrijkste literaire prijs voor jonge auteurs in Tsjechië. Voor zijn bundel Zůstaňte s námi (Blijf bij ons) ontving hij in 2012 de prestigieuze Magnesia Litera Prijs voor proza. Dat jaar verscheen ook bij uitgeverij Voetnoot het uit die bundel afkomstige verhaal Polaroid, vertaald door Edgar de Bruin en hier te bestellen. Van 22 t/m 26 september presenteert Šindelka persoonlijk de Nederlandse vertaling van zijn boek Mapa Anny (Anna in kaart gebracht), dat deze zomer in de vertaling van Edgar de Bruin bij Das Mag Uitgevers verschijnt:

22 september 2016, boekhandel Limerick, Koningin Elisabethlaan 142 - 9000, Gent (België) www.limerick.be/nld/home

23 september 2016, boekhandel Pegasus, Singel 367, 1012 WL Amsterdam (samen met Edgar de Bruin). www.pegasusboek.nl

24 september 2016, Geen Daden Maar Woorden-festival, Rotterdam http://gdmw.nl

26 september 2016, boekhandel Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53, 9712 HC Groningen (samen met Edgar de Bruin). www.godertwalter.nl
 
Bovenaan