Landscape Festival in Žižkov (Praag)

Topic in 'Het Archief' gestart door kuurgast, 25-06-2020.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Landscape Festival: kunst en happenings in openbare ruimtes Žižkov

  Het achtste jaarlijkse Landschapsfestival in de wijk Žižkov in Praag brengt ongeveer 40 verschillende kunstwerken, installaties en interventies in de openbare ruimte samen van Tsjechische en buitenlandse architecten en kunstenaars.

  Het festival heeft niet alleen tot doel de stedelijke omgeving tijdens de zomermaanden te diversifiëren, maar ook om het potentieel van Žižkov te benadrukken en de mogelijkheden te tonen om de levenskwaliteit in steden te verbeteren, inclusief aanpassingsmaatregelen aan klimaatverandering.

  [​IMG]

  Bewoners en bezoekers van Žižkov kunnen hun eigen park bouwen dankzij een interactieve installatie in Žerotínova Street door de NL Architects van Amsterdam genaamd Puzzle Park, geïnspireerd op de legendarische puzzel Patnáctka.

  Tot eind september biedt het festival een programma met lezingen, discussies, workshops, happenings en tentoonstellingen. Het festival wordt georganiseerd door de Jaroslav Fragner Gallery met steun van het district Praag 3.

  “Cultivering van de openbare ruimte is voor ons een belangrijk onderwerp en daarom ben ik blij dat het Landschapsfestival dit jaar weer in Praag 3 plaatsvindt. Gedurende een paar maanden zal onze ruimte worden verlevendigd door kunst en interessante ideeën voor het gebruik ervan. Persoonlijk kijk ik het meest uit naar de installatie Water for You van Richard Loskot of Patrik Hábl's Waterfall, ”zei Praag 3 raadslid Pavel Křeček, verantwoordelijk voor cultuur en strategische planning.

  Meer informatie vind je op de website van het festival landscape-festival.cz/en.

  Bron news.expats.cz.
   

Deel deze pagina