Koers Tsjechische Kroon

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

afschrift fortis

Kijk vandaag ff op bankonline ,de 24000 kronen die in de laatste verbouwing gingen werden door hun vertaald in 970,41 euro:confused::sos:
 

char

† In Memoriam
En volgens de huidige koers, op de voorpagina, zou dat 986,03 Euro moeten zijn!!...

Joep,.. je bent een spekkoper!!...

Char.
 
Kreeg vandaag bij de CSOB een koers van maar 24.39 :snotter:

BTW als er op dit moment iets fluctueert dan is het de koruna wel

Ja, geen goede en geen slechte zaak.Kijk maar naar de koerswisseling vandaag< nu 23,94>

Wijs dat je het toch gedaan heb, het is niet nodig om te lang te wachten wat dan speel je vuurwerk boven op een vulkaan.

Het is dezer dagen zeer moeilijk om ook maar enige zinnige duiding te geven. Ik heb het zelden meegemaakt na een zo linkse overwinning als afgelopen zaterdag een munt sterker wordt, integendeel.

Komt daarbij dat geldoverschrijvingen wat langer blijven hangen dan normaal???
Wat nu wel ook speelt < zie bericht Gorit> is de te verwachten rentedaling in de VS en later ook in de EU...., maar vooral de enorme steun (20 miljard) voor Hongarije. Daar profiteert heel Centraal-Europa van.
 
Dat woordje "maar" omdat ik donderdag gebeld heb met de bank, die gaf me toen een koers van 25.75 maar als de banken er dan blijkbaar 6 dagen over doen om de transactie uit te voeren en je krijgt dan uiteindelijk 24.39 dan is dat idd "maar" scheelde me 68000 kronen. en dan mag jij best een rekensommetje maken.:denk:

Precies Feertje, dat is nu exact wat ik eerder aanhaalde. Zit ik continue de koers in de gaten te houden om op het juiste moment geld over te maken naar mijn Tsjechische rekening en dan blijkt de bank er zo lang over te doen dat de koers alweer gekeldert is. :kwaad:
 
hmmmm... ik heb mogelijk een oplossing bedacht.
Als iemand hier ervaring mee heeft wil ik dat graag horen.
Ik heb een kennis die heeft hier bij de Rabobank een kronen rekening waarvan hij zijn rekeningen in CZ betaalt.

Is het niet mogelijk om bij de CSOB ( over die bank gaat het nu) een euro rekening te openen en daar je euro's op te storten om ze vandaar af om te zetten in kronen op het juiste moment? Volgens mijn redenering moet met online bankieren die overschrijven meteen gebeuren.

Ik zit hier bij de postbank en heb ze gebeld of zoiets niet telefonisch binnen een paar uur te regelen is maar dat konden de heren niet regelen.
 
ja hoor dat kan, geen probleem. Je kunt zelf online de Euro s omzetten in kronen tot bedragen van ik geloof 1,5 miljoen kronen per dag.
 
Bedankt Nancy.
Heb vandaag een mail gehad van de manager van de bank en die gaat die euro-rekening regelen voor me.

BTW Vandaag eindelijk weer eens een spurtje de goede kant op met die kroon.
 
Is het niet mogelijk om bij de CSOB ( over die bank gaat het nu) een euro rekening te openen en daar je euro's op te storten om ze vandaar af om te zetten in kronen op het juiste moment? Volgens mijn redenering moet met online bankieren die overschrijven meteen gebeuren.
Wij hebben een rekening lopen bij de csob. We hebben een euro en kronen rekening.
We kunnen via internet dus de euros van nederland naar cz overboeken. En ook via internet ook, dan de euro(cz) naar kronen(cz) weer overzetten.
 

Ron

Geroyeerd Lid
Ik zou zowieso beetje rap zijn als je nog in Kronen wilt wisselen, bij mijn weten is vanaf 2012 het officieel, CZ aan de Euro! Kortom er zal een jaar de tijd zijn om er aan te wennen, dubbelen prijzen e.d. zoals in Nederland. Ik las net wat berichten over een huis bouwen, ik weet niet hoe snel dat gaat maar 2009 is het natuurlijk al bijna.

Sterkte gewenst met de Kroon! Ik hoop persoonlijk dat hij verder wegzakt, immers worden dan de ponden meer waard :)
 

Ron

Geroyeerd Lid
Ik snap je volledig, en hoeft het niet voorzichtig te proberen hoor :). Ehm, allereerst heb geen HEAO gedaan, maar "iets" anders.

Ehm, ik basseer mijn mening op dat ik hier elke dag 400-500 man + 200 man extern (omliggende bedrijven) hier zie eten, en daarvan zie ik 90% 2 x per dag warm eten. De krijgen inderdaad vouchers, of hebben (zoals ik) een medewerkerskaart die de kosten direct van je salaris afschrijven. Per buffet maaltijd gaat er 50 kronen af. Je mag/kan dan pakken wat je wilt.. Misschien dat mijn mening niet representatief is voor heel Tsjechie, maar toch wel voor bijna 700 mensen per dag...
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjechië voert steeds meer levensmiddelen in

Tsjechië heeft in 2007 voedingsmiddelen ter waarde van 3,7 miljard euro ingevoerd. Een vijfde hiervan komt uit Duitsland. De waarde van de kroon is hier doorslaggevend.

Volledig artikel en vergelijkingstabel (Duits) Tschechien Online, 7.11.2008
 
Neen, hoor zit 90 km Noordelijker. Kan wel zijn meer deskundigere tweeling-broer zijn ?

Wil toch effe terug naar de koers van de kroon versus de kredietcrisis.
Ben gestoten op een nieuwe constante variabele sinds 15 sept.
Dalen de beurskoersen ,en dat doen ze nu al dikwijls ,dan is er een opvallende correlatie tussen dat - percentage en de verzwakking van de kroon t.o.v de euro.
Zal wel puur toeval zijn, denk ik? Bijna helemaal gelijklopend is dat voor de DAX, het lijkt alsof die in zijn koersdaling de verzwakking van de kroon geadopteerd heeft??
 
Het is al weken erg onrustig. Als je veel euro's hebt, is het altijd aangewezen eens te kijken op http://www.exchange.cz/index2.php, daar krijg je altijd betere koers. Pas op voor de onkosten die banken aanrekenen !!! Wij proberen altijd eerst daar óf daarna via SPOT op de beurs (navragen bij de bank voor contact)
 
zakgeld voor naar huis

Ben weer trug ,de kids moeten hun gespecialiseerdeopleiding nog afmaken in de Nl en dan:wow:CZ, heb in Klatovy bij de smenarna [hoop dat ik het goed schrijf }mijn kronen ingewisseld kreeg voor elke 1000 kronen 39 euro
 
Bovenaan