Kindertijdschrift Krajánek

Topic in 'Kunst & Literatuur' gestart door Ad Verschoor, 13-06-2016.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Nieuw: kindertijdschrift Krajánek

  Speciaal voor Tsjechisch sprekende kinderen in het buitenland is er het tijdschrift Krajánek.
  Knipsel.JPG

  Hier kunt u het nieuwste nummer downloaden:

  nl-krajanek-2016-06-cerven-tisk.pdf (7,46 MB)
   
  sylvia vindt dit leuk/interessant.
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tijdschrift Krajánek - december 2017
  [​IMG]
  Lieve kinderen, dit jaar vloog in snel tempo voorbij en we hebben voor jullie de laatste aflevering van Krajánek in 2017. Deze keer zullen we het over de zintuigen hebben.

  De geur van de vers gevallen sneeuw zal ons naar de Franse Clermont-Ferrant brengen, we zullen een typische Franse tosti voorbereiden, een papieren kerstboom knutselen, met Knedlík Sinterklaas vieren en dat is, vaznzelfsprekend, nog niet alles. Dit magische nummer is vol verrassingen. Veel leesplezier en tot het volgende jaar!

  Digitale versie: http://talencentrumaandeijssel.nl/images/Krajanek/2017-12/KRAJANEK-2017-12-prosinec-cteni.pdf

  Print versie: http://talencentrumaandeijssel.nl/images/Krajanek/2017-12/KRAJANEK-2017-12-prosinec-tisk.pdf
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tijdschrijft Krajánek januari 2018
  [​IMG]
  Hallo meisjes en jongens, we hebben voor jullie de eerste aflevering van Krajánek van het jaar 2018! En we hebben veel nieuws voor jullie in petto. Zo hebben we twee nieuwe rubrieken, namelijk “Spelen in de natuur” en “De wereld om ons heen”.

  In “Spelen in de natuur” gaan we spelenderwijze de natuur van Tsjechië ontdekken. En in “De wereld om ons heen” gaan we op een leuke manier in op milieuthema’s.

  Vanzelfsprekend is, dat we weer op pad gaan. Deze keer bezoeken we Al Ain, de stad van de tuinen! We zullen ook een zoete broodtaart bakken, nemen een kijkje in de geschiedenis van de luchtvaart en met Knedlík gaan we naar de bergen.
  Heel veel leesplezier!

  De digitale versie vindt u hier

  De printversie vindt u hier.
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tijdschrift Krajánek - februari 2018
  [​IMG]
  Lieve kinderen, januari is in vogelvlucht voorbij gegaan en nu is de maand februari er alweer. En natuurlijk ook de nieuwe Krajánek! Deze brengt ons deze keer naar het droomland van de poëzie.

  Daarnaast laten we ons niet ontmoedigen door het grijze weer en maken we een leuk uitstapje naar België. We zullen daar de typische Belgische pannenkoeken leren te bereiden. Knedlík zal ons meenemen naar bergen. In ‘De wereld om ons heen’ staan we stil bij het onderwerp afvalscheiding en een raaf komt voorbij gevlogen bij ‘Spelletjes in de natuur’. Natuurlijk zijn we je favoriete spelletjes, puzzels en liedjes niet vergeten. Heel veel leesplezier!

  Lees versie

  Print versie
   
 6. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tijdschrift Krajánek - maart 2018
  [​IMG]
  De nieuwe Krajánek is hier! Deze maand is het thema 'geluk'.

  Daarnaast rijzen we af naar de historische stad Toledo, bakken we Spaanse magdalenas en lezen we het verhaal over beroemde Tsjechische glasfabriek Mosar. En natuurlijk staat ook dit nummer weer boordevol liedjes, spelletjes en kruiswoordraadsels!

  De digitale versie vindt u hier.
  De printversie vindt u hier.
   
  Pelhřimov vindt dit leuk/interessant.
 7. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tijdschrift Krajánek juni 2018
  [​IMG]
  In de juni editie krijgen we hulp van een nieuwe vriend KuBiK. Of eindelijk is dat niet een vriend, maar een heleboel nieuwe vrienden! KuBiK zijn Leoni, Fanynka, Filip en nog een hele hoop andere Tsjechisch sprekende kinderen uit de Duitse stad Frankfurt am Main. Samen met hun gaan we op reis naar Hessen in het hart van Duitsland en daar proeven we asperges en op het slot Ronneburg ontmoeten we ridders, jongleurs en goochelaars. Spannend! Tot slot leren we over de componist František Škroup, die het Tsjechische volkslied heeft geschreven.

  De digitale versie vindt u hier.
  De printversie vindt u hier.
   
 8. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tijdschrift Krajánek - zomereditie 2018
  [​IMG]
  Hoera! De vakantie is (bijna) hier en jullie zullen binnenkort naar alle uithoeken van de wereld vertrekken. Vergeet niet de nieuwe Krajánek mee te nemen! Jullie zullen er veel informatie in vinden over Zwitserland, het land velen superlatieven, en over het verre Washington. We zullen het ook over de roofdieren en de oudste Europese adellijke familie Liechtenstein hebben. We zullen ook verschillende codes leren en met Knedlík gaan we op kamp. We hebben ook een speciale watereditie voor jullie. Deze bevat veel raadsels, een watertest en handleidingen voor het maken van jullie eigen waterfilter en regenmeter. We wensen jullie een mooie zomer en veel leesplezier toe!

  Leesversie

  Printversie
   
 9. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Krajánek - november 2018
  [​IMG]
  Een nieuwe editie van Krajánek is hier! Deze keer brengt hij je naar het verre noorden ... helemaal naar Zweden. Ontdek veel handige tips om deze koude herfstdagen door te brengen.

  To read

  To print
   
 10. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Krajánek - december 2018
  [​IMG]
  Krajánek is weer terug! Deze keer met interessante kersttips en –tricks. Bovendien brengt hij groeten uit Nieuw-Zeeland.

  Om te printen hier

  Om te lezen hier
   
 11. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Krajánek – Februari 2019
  [​IMG]
  In de februari-editie van Krajánek gaan we helemaal naar de poolcirkel! Ga met ons mee op de verre expeditie met ijsberen en rendieren met rode neuzen. We nemen een kijkje in het leven van de kleine Eskimo’s en zingen samen een liedje uit Groenland. Maar het moet natuurlijk niet al te koud worden, en dus warmen we ons even op in de verre contreien van het Boheems Paradijs, op het legendarische kasteel Kost. Dus hup, lezen maar.

  Download: zde
   
 12. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Ik miste in dit rijtje de link naar Krajánek - Januari 2019

  Het laatste vuurwerk is afgestoken en we beginnen met Krajánek aan een nieuw seizoen. De zesde alweer!

  Deze keer nodigen we jullie uit naar een klein land in het westen van Europa: ons eigen Nederland.

  Het hoofdthema van deze aflevering is 'Bergen'. Echte bergen vinden we natuurlijk in Nederland niet, wel een paar heuvels die zich berg noemen... Wat we wel hebben zijn veel grachten. Bijvoorbeeld Amsterdam heeft een prachtige grachtengordel. We zullen in deze stad lekker rondwalen en we bezoeken o.a. het Rijskmuseum, de dierentuin en het huis van Anne Frank. Na zo'n lange wandeling is het tijd voor een heerlijk kopje snert. Zijn jullie na het wandelen en eten een beetje moe? Ga dan lekker zitten en geniet van onze nieuwe Krajánek! Veel leesplezier! Tot ziens! Na shledanou!

  Op pagina 8-9 Putování za chutěm
  recept van Holandská hrachovka / Hollandse snert
   
  Ad Verschoor vindt dit leuk/interessant.
 13. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tijdschrift Krajánek - maart 2019
  [​IMG]
  Het maartnummer van het tijdschrift voor onze kleine landgenootjes is gewijd aan boeken, bibliotheken en aan de grote sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Ga met ons mee op een verre reis vol gedichtjes, liedjes, strips, recepten, Tsjechische taalspelletjes en sprookjes. Aarzel niet en lees lekker mee!

  Download zde
   

Deel deze pagina