Kdo zna jazykovou školu pro cizince s výukou holandštiny?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ahoj !
Ráda bych se zeptala, jestli někdo neznáte jazykovou školu pro cizince s výukou holandštiny v Rotterdamu, Den Haag nebo Delft, která by začínala v září 2006. Nemyslím ale jazykový kurz, ale školu, která končí státnicema nebo certifikátem. Za každé info předem díky
 
ahoj Almo!

Moje Cesky je moc skoda (holanstina), ale je skola v Rotterdamu: Volksuniversiteit, adresa: Heemraadssingel 275-277, tel. 010- 4761200, ucitelka je Pane Jirkova.

Cauky,
Sandra
 
Ahoj!
V Rotterdamu máš škol a i těch kurzů haba. Kurzů bych se nebránila, jsou levnější a končí také státnicema. Jediný problém je, že na ně v Rotterdamu většinou dlouho čeká. Já chodím do Albedy (www.albeda.nl), nestěžuju si. Myslím, že Zadkine je vyučuje taky holandštinu (www.zadkine.nl).

Hodně štěstí.. Irena
 
Ja se podle Delftse methode ucim sama, mam knizku a CDecka. Je to pro lidi co se chtej relativne rychle naucit komunikovat, ale nevysvetluji moc gramatiku, tu si hledam jinde. Nejhorsi je si sednout, nasadit sluchatka a donutint se k tomu neco delat :traan: Jinak to docela ujde ;)
 
Od zari navstevuji arcus college. Je to skola pro cizince.Platim 180 euro rocne a smlouvu mam do brezna 2007. Hodne take zalezi na mestskem urade, zda vas nechaji dal jazyk studovat nebo ho prestanou dale sponzorovat. Jde take o to, jakou budoucnost chcete Holandsku prinest. Vse se zaznamenava...to je moje zkusenost..
Vsechny vas zdravim..Jay
 
Katy schreef:
ja myslim,ze je to uplne jedno,pac na statnice se musis stejne sama prihlasit, az se na to budes citit,ze to udelas a s tim skola nema nic spolecnyho

No to já si jenom vzpomněla na můj kurz francouzštiny, jak jsme se tam flákali,:D protože to bylo v podstatě vyučováno dost chaoticky a navíc byl onen kurz na 1 rok bez pokračování - tudíž pouze základy. Na rozdíl od němčiny ve škole, kde to mělo řád. Nevím ale, jak to chodí v Holandsku, třeba jsou tam i kurzy "na pokračování". Nemá přece cenu chodit furt "do prváku!" :D
 
kurzy na pokracovani urcite jsou, je pravda, ze cim vys, tim min je zajemcu. Lidi uz nemaji tu motivaci chodit do skoly a vetsinou uz i pracovni povoleni, takze nemaji cas.
Jinak pristup jestli ma kurz rad nebo se tam flaka zavisi vicemene na tom ke komu te pridaji. Predstav si, ze bys chodila spolecne do kurzu s holkama co tu pisou jak nenavidi holandstinu. To by asi stal cely kurz za prd. To vyucujici nespravi.
 
Ucit jazyky

Nevim jak a co, ale maji tam byt moznosti delat nase vlastni kurz. Ja prave jsem Holandan a jsem ucil vase jazyk primo v Cechach ale bez kurz nebo ucitele. Jsem to delal normalne v ulice nebo hospode. Proto asi jeste delam hodne chyby v grammatiku ale urcite me rozumite. Skoda jenom nemam cesky pismeny na klavesnice a v tento forum nefunguje, nebo mozna jenom neni na moje pocitac, nevim. Ja bydlim v Culemburgu a rad pokecam s Cechema, prave radsi s vama nez s Holandanema. Ale jak vas potkat nebo organisovat takovy kurz, nevim..... ale neco muzeme delat urcite.
 
Ahoj,
urcite bych ti doporucil kurz na TU v Delftu, navstevoval jsem ted intenzivni kurz v Tilburgu a ucila me tam jedna ucitelka Esmee co tam uci a mluvi dobre cesky, kdyztak ti na ni muzu poslat kontakt.
 
Zdravim danku a chtela bych se zeptat jestli jeste zijes v Amersffortu? Mela jsem tam pritele a ted se chystam jako au pair do Holandska do mesta Hilversum..Nevis o nejakzm studiu pro cechy, kde vyucuji cesi?Dekuji moc, kdyztak se ozvi na muj email
Ahoj, akurát teraz som sa dostala na fórum tsjechie.net....kde hľadám

niekoho na doučovanie holandštiny...a nakoľko žijeme aj s manželom v Hilversume rozhodla som sa ti napísať, keďže si písala, že tam ideš robiť au pair, teda to bolo ešte v roku 2006 :) iste sa toho od vtedy veľa zmenilo...tak ak môžeš dáš mi nejaký tip, ako začať s jazykom, alebo nepoznáš niekoho kto ho doučuje, alebo nejaký dobrý kurz? za odpoveď vopred ďakujem :)
 
Bovenaan