Kampvuur in Reuzengebergte: boete voor 3 Nederlanders

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Nederlanders maakten kampvuur in verboden beschermd gebied Reuzengebergte

In het onderste deel van Obří Důl=Reuzendal in het Reuzengebergte woedde maandagavond een brand. Met dergelijke informatie van lokale bewoners gingen bewakers van de Krkonoše National Park Administration (KRNAP) op pad om de getroffen locatie te controleren. Het bleek dat een drietal Nederlandse jongeren besloten te kamperen in het rustige gebied bij de waterval, waar het publiek geen recht op heeft om naar binnen te gaan.

De toeristen maakten een kampvuur bij de Dolní Úpský vodopád=waterval. "Ze hadden ter plekke twee tenten opgezet en ze stichtten een vuur op de uitgedroogde grond direct onder de kruinen van jonge bomen", vertelde de parkwoordvoerder Radek Drahný dinsdag.

Dankzij de informatie over brandend vuur waren de rangers uitgerust met een brandblusser, zodat ze de brand konden blussen en de locatie veilig konden stellen. Ze legden alle drie de jonge mannen de hoogst mogelijke boete van 10.000 kronen op.
"De boosdoeners betaalden hier na een bezoek aan de dichtstbijzijnde geldautomaat. Op dinsdag, d.w.z. de ochtend na het evenement, keerden de bewakers terug naar de locatie om het vuur te controleren en er opnieuw water over te gieten," voegde Drahný toe.

"We doen een beroep op bezoekers van het Reuzengebergte dat in zo'n droog seizoen als het huidige, wanneer we allemaal naar de branden in het zuiden van Europa kijken en met een tussenpoos van een jaar we ons de brand in het Nationaal Park České Švýcarsko herinneren, het niet redelijk is om in het wild een vuur aan te steken. Bovendien is het op het grondgebied van de Tsjechische nationale parken een activiteit die bij wet verboden is, net als kamperen", zegt Drahný. Ook bedankte hij de buurtbewoners, die de beheerders op de hoogte brachten, voor het snel blussen van de dreiging.

Beheerders van nationale parken blijven er bij bezoekers van het Reuzengebergte op aandringen om tekenen van een mogelijke brand te melden. Ze waarschuwden ook voor het aansteken van kaarsen bij monumenten of goddelijke aanbiddingen. Voor informatie over mogelijke branden kunnen toeristen de brandweer rechtstreeks bellen op de noodtelefoonlijn 150 of de geïntegreerde reddingssysteemlijn 112.
Bron oa novinky.cz.

Obrí důl is de naam van de vallei die zich uitstrekt tussen de voet van Sněžka en Peč pod Sněžkou. Obrí důl is een natuurreservaat met zeldzame hooggebergteflora en -fauna, waarbij het gebied genaamd "Krakonosova zahradka" (de tuin van Krakonos) van bijzondere biologische waarde is. In de zomer kan Snezka worden beklommen via Obri dul. In de winter is de vallei gesloten wegens lawinegevaar.
Bron krkonose.eu.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan