ISA - mezinárodní škola v Amstelveenu

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Vendula

Actief Lid
Do teto skoly chodi deti od 3 do 19 let, s tim ze se pak muzou primo hlasit na jakoukoli univerzitu, ktera nabizi predmety v anglictine + exkluzivni pristup na Harvard nebo Cambridge.

Skolne zacina na 5.425 euro rocne, to je za skolku a v zaverecnem, rozumej maturitnim rocniku se pohybuje okolo 19.750 euro rocne.

Diplom z teto skoly je uznan i v Holandsku, takze studenti se pote mohou hlasit i na nizozemske univerzity.


Toto jsou informace ze skolniho roku 2007/2008. Tady najdes vic:http://www.isa.nl/_main/pblc_dwnlds/Fees0708withbus.pdf
 
ISA, British, AICS

Kdyz jsme pred 4 lety premysleli, na kterou mezinarodni skolu tady v Amsterdamu dat 12letou dceru, tak jsme meli 3 moznosti: Tu ISA v Amstelveenu, pak British school v centru a mezinarodni AISC pobliz WTC. Jestli si to dobre pamatuju, tak ISA by za rok byvala vysla odhadem neco pres 20 000, British kolem 12 000, AISC kolem 7 000. (Tj. nejen skolne ale i nejake skolni vylety, skolni uniforma na British apod.) Luxusni ISA cenove neprichazela v uvahu a British i AISC nabizely podle webovych stranek pomerne podobnou uroven. Jedina vyhoda British vypadala, ze je skolni orchestr "v cene" plus to ze jedou podle britskych osnov a standardu. AISC jede podle jinych svetove uznavanych standardu a uci se tam v americke anglictine.
Po dlouhem vahani jsme vybrali AICS.
Pro uplnost - par jinych mest, jako treba Hilversum maji taky svoje mezinarodni stredni skoly. A pak jeste existuji holandske skoly, kde je cast predmetu v anglictine.
 
O všech třech vím. První, na kterou jsme narazili byla právě AICS a jsme pro ni rozhodnutí, jen jsem se pak dozvěděla o ISA a chtěla jsem se informovat. Do British bych nešla, takže nám stejně nic jinýho nezbývá. Jste spokojení? I když dcera vlastně nechodila do Primary, která se týká nás... :) (Není to náhodou ta blonďatá dívka z videa?)
 
Bovenaan