ING-klanten komen in Tsjechië uit

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Nederlandse ING-klanten komen in Tsjechië uit

Klanten van ING zijn woensdagavond en donderdagmorgen na het inloggen op het internetbankieren op de website van ING Tsjechië gestuit. De bank spreekt van een ‘tijdelijke fout’, die inmiddels is hersteld.

BBSZD5x.img


Veel klanten schrokken zich echter een hoedje nadat zij na het inloggen bij ING op een website voor Oost-Europese zinnen terechtkwamen. „ING gehackt !!!!!!!”, mailde een bezorgde lezer naar De Telegraaf.
De storing werd veroorzaakt door ‘een aanpassing in het it-systeem’ van ING, zo laat een woordvoerder van de bank donderdagmorgen. Klanten die op de website inlogden werden hierdoor doorgeleid naar de storingspagina van ING Tsjechië. „Het probleem is sinds half 8 vanmorgen opgelost”, aldus de woordvoerder. Zij benadrukt dat er ‘geen sprake is van een hack’.

De klantenservice van ING meldde donderdagochtend dat de telefoon ‘roodgloeiend’ stond vanwege ‘problemen met de website’. Klanten die nog altijd bij ING Tsjechië uitkomen worden geadviseerd de cache (het surfgeheugen) van hun browser leeg te maken.

Bron: telegraaf.nl
 
Bovenaan