Hypernova.

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ahold heeft in polen de Hypernova winkels verkocht aan Carrefour.wanneer zal dit gebeuren in cz ?(wel onder voorbehoud van de mededingingsautoriteit)
 
Bedoel je in CZ (ook) de Albert winkels?
Wat is de reden voor Ahold om het in Polen te verkopen; hebben ze 't geld nodig, draait het niet goed (te lage marges, te kleine aanwezigheid? Heb geen idee, weet niet hoe 't in Polen is)?
 
ze hebben het geld nodig om de schulden te verminderen.als ze in cz zaken gaan verkopen (waar geen mededeling over is gadaan)zal wellicht Albert er ook bij kunnen horen.maar daar over heb ik geen idee.
 
Ahold was sinds 1995 actief in Polen. Per 1 januari 2003 voegde Ahold de activiteiten in Polen, Tsjechië en Slowakije samen in een onderneming onder de naam Ahold Central Europe, met het hoofdkantoor in Praag. Ahold Central Europe realiseerde in 2003 een netto-omzet van EUR 1,6 miljard.

Volgens Anders Moberg (CEO van Ahold) hebben ze deze stap genomen om zich volledig te kunnen concentreren op de verdere ontwikkeling van de supermarkten en de compacte hypermarkten.

De 170 Albert supermarkten en 12 Hypernova compacte hypermarkten die nu nog in Polen overblijven trekken elke week 2,5 miljoen klanten.

En inderdaad, draagt de verkoop van de grotere hypermarkten in Polen bij aan de reductie van de schuldenlast.
 
Bovenaan