Honkbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

European Champions Cup in Ostrava
221119_arrows_family_park_ostrava.jpg

Overzicht van het Arrows Family Park in Ostrava (Tsjechië).
Tijdens het congres van de World Baseball Softball Confederation (WBSC) in Japan is het Tsjechische Arrows Ostrava aangewezen als gastheer van de eerstvolgende European Champions Cup. Namens Nederland nemen landskampioen L&D Amsterdam en runner-up Curaçao Neptunus deel aan dit Europese clubtoernooi.

Het belangrijkste Europese clubtoernooi keert voor het eerst sinds 2014 terug naar Tsjechië. In dat jaar werden de wedstrijden gespeeld in Brno waar ASD Rimini Baseball in de finale uiteindelijk het Rotterdamse Neptunus versloeg. In de finaleronde, die twee maanden later in Rimini en San Marino werd gehouden, pakte T&A San Marino de Europese clubtitel.

Het Tsjechische Arrows Ostrava maakte vorig jaar zijn debuut in de European Champions Cup. Met twee overwinningen in vijf wedstrijden eindigde de de Tsjechische landskampioen op een zevende plaats. Dit jaar prolongeerde de club de landstitel, waardoor de club niet alleen volgend jaar terugkeert in de European Champions Cup, maar het toernooi nu ook mag organiseren.

Nederlandse hegemonie

Fortitudo Bologna wordt op het Arrows Family Park de titelverdediger. De Italiaanse kampioen maakte vorig jaar in eigen huis een einde aan de Nederlandse hegemonie, die tussen 2015 en 2018 titels opleverde voor Curaçao Neptunus (2015, 2017 en 2018) en L&D Amsterdam (2016).

Arrows Ostrava was vorig jaar ook al gastheer van het Europees kampioenschap softbal en heeft nu voor het tweede jaar op rij de organisatie van een groot internationaal toernooi in huis gehaald.

Het toernooi in Ostrava wordt gehouden van dinsdag 2 t/m zondag 7 juni 2020.

Bron: honkbalsite.com
 
Geen Europa Cup-toernooien dit jaar. Dus geen European Champions Cup in Ostrava

110320_header_ecc_2020.jpg


Twee maanden voor de start van de European Champions Cup heeft de Europese honkbalbond CEB alle Europese clubtoernooien afgelast. Vooralsnog is er geen besluit genomen over de Europese kampioenschappen.

Landskampioen L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus zouden in juni afreizen naar het Tsjechische Ostrava voor deelname aan de European Champions Cup.

Europa wordt momenteel geteisterd door de coronapandemie. Dat heeft al gezorgd voor uitstel en afgelastingen van een groot aantal honkbalevenementen. De CEB heeft nu ook besloten de Europa Cup in juni niet door te laten gaan, om daarmee verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het besluit betekent dat dit jaar de European Champions Cup niet wordt gehouden en Fortitudo Bologna nog een jaar Europees clubkampioen blijft.

Europese kampioenschappen
Het is voor het eerst sinds 1982 dat het belangrijkste Europese clubtoernooi niet wordt gehouden. In dat jaar werd de Europa Cup afgelast vanwege de deelname van Nederland en Italië aan het WK in Zuid-Korea.

Bron: honkbalsite.com
 
Bovenaan