Hoe Nederlandse TV zenders in Tsjechie ontvangen?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Inderdaad via Canal Digitaal. Dit mag overigens NIET volgens de regels. Je zult dus bijvoorbeeld een adres moeten hebben in NL. Je moet bij de aanschaf van je satellietontvanger er op letten dat er een dubbel leeskop opzit. Want je kunt alle NL zenders ontvangen op Astra 19,5, behalve de regionale zenders welke zitten op Astra 23.5. Het is overigens NIET zo dat de canaldigitaal smartcard zo maar zonder meer past / werkt in iedere satelliet ontvanger. Mijn eerste satellietontvanger met schotel meegenomen uit NL werkte hier meteen zonder verdere ingrepen. Toen de satellietontvanger het begaf en ik graag een dubbelkops leeskop wilde vanwege de regionale zenders, heb ik hier in CZ een compleet nieuw setje gekocht bij Electroworld.( Mascom) Prijs Kc 3990.
Wel heb ik via een specialistisch satelliet ontvanger winkel nog een speciale adaptor moeten kopen voor Canal digitaal. Prijs Kc 500.
Installatie en afstelling stelt niets voor. Volg instructies bij de handleiding.
 
Mijn satellietontvanger met schotel meegenomen uit Nederland en dat werkt prima
Wel zorgen bij afwezigheid dat de ontvanger op een Nederlands kanaal staat , voor het ontvangen van de ontvangstrechten.
 
Ik weet helaas niet hoe of met welk aanbod Canal Digitaal in Belgie actief is. Maar op het aanbod van: www.canaldigitaal.nl kun je alleen een abonnement nemen als je een adres en bankrekeningnummer hebt in Nederland. Het camping abonnement is ook alleen bestemd voor Nederlanders onderweg. (adres in NL) Je zult ten alle tijden een adres in NL moeten hebben en een Nederlands rekeningnummer. Dit heeft alles te maken met de uitzendrechten van Canal Digitaal. Ik zelf, woonachtig in Tsjechie sinds een 10 tal jaren heb nog steeds een NL bankrekeningnummer en een abonnements adres via vrienden in NL.
 
Bovenaan