Hersendode vrouw ligt maanden in coma en baart gezond kind

Topic in 'Het Archief' gestart door kuurgast, 05-09-2019.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Hersendode vrouw ligt maanden in coma en baart gezond kind

  Een hersendode vrouw die al maanden in coma lag, heeft in Tsjechië een kind ter wereld gebracht. Moeder Eva († 27) is volgens het Universitair ziekenhuis in Brno tot aan de geboorte 117 dagen in leven gehouden om het kind te redden, berichten Tsjechische media. Daarna is de behandeling gestaakt. Artsen maakten haar los van haar ademhalingsapparatuur in aanwezigheid van haar familie.

  De comateuze vrouw onderging 15 augustus een keizersnede. Haar dochter Eliška woog bij de geboorte 2,1 kilo en 42 cm lang en is inmiddels bij vader Vojtěch, van beroep politieman uit Třebíč. Die had zijn partner na een nachtdienst bewusteloos aangetroffen en een huilende zoon Matěj (3) naast haar. Ze had in de zestiende week van haar zwangerschap een hersenbloeding gehad. Hij zei dat hij op zoiets voorbereid was omdat hij haar epileptische aanvallen al had meegemaakt. Deze keer werd ze echter niet wakker en in de ambulance, die haar naar het ziekenhuis in Třebíč bracht, verslechterde haar toestand.

  In het ziekenhuis in Brno is begin 2016 ook al een jongen geboren waarvan de moeder na een verkeersongeval in coma lag. Zij kwam later weer bij bewustzijn, zie topic HIER.
  Bronnen oa ad.nl. + fnbrno.cz.

  In juni kondigde een onafhankelijke vakbond van de politie van Tsjechië in samenwerking met de regionale directie van de regio Vysočina een openbare collectie aan om hun collega en vriend te helpen. Bijdragen van mensen in Tsjechië werden verzameld op een transparante rekening. Geselecteerde fondsen zijn al overgemaakt naar Vojtěch Votava. Publieke steun hield echter niet op, zelfs niet na de verzameling. Mensen stuurden nog steeds geld nadat het voorbij was, dus besloten de organisatoren de collectie voor een maand te heropenen - tot 30 september 2019.
  Zie facebook.com.
   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Meisje wordt 117 dagen nadat haar moeder hersendood is verklaard geboren

  117 dagen nadat haar moeder op tragische wijze hersendood werd verklaard, werd er een gezond meisje geboren. Met een gewicht van naar 2.12 kilogram en 42 centimeter was dit babymeisje heel erg klein. Ze is op 15 augustus 2019 in het academisch ziekenhuis in Brno in Tsjechië geboren.

  [​IMG]

  Dit was een geval dat niet alleen uniek en ongekend was voor de Tsjechische Republiek, maar ook voor de rest van de wereld.

  Na 15 weken zwangerschap kreeg de moeder van de baby een zware beroerte. Ze was bewusteloos toen ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. De vrouw was pas 27 jaar oud. Ze werd vlak na haar aankomst hersendood verklaard volgens de Inside Edition.

  [​IMG]

  Voor ze de beroerte kreeg was ze goed gezond. De snelle acties van het medisch personeel en de artsen maakten het mogelijk om de foetus te laten groeien en zich verder te ontwikkelen. De beroerte leek geen effect te hebben op de baby.

  De artsen legden de moeder aan kunstmatige levensondersteuning om de baby in de baarmoeder te laten groeien. Ze simuleerden het lopen door de benen van de vrouw te bewegen, zodat de baby op een gezonde manier zou groeien.

  [​IMG]

  Ze gaven de moeder regelmatig echografieën die werden gefilmd en later door het ziekenhuis werden vrijgegeven. In deze video's is het personeel te zien die zachtjes de maag van de moeder aanraken en er zelfs speelgoed op leggen.

  Ze konden de baby niet de hele zwangerschap in de baarmoeder houden, maar het is ze wel gelukt om het 117 dagen vol te houden. Ze hebben de baby na 34 weken zwangerschap middels een keizersnede gehaald.

  [​IMG]
  Na de geboorte van de baby hebben ze de levensondersteuning van de moeder losgekoppeld. Ze was omringd door familie, waaronder haar man, toen ze overleed.

  "Het was echt heel bijzonder toen de hele familie daar zo bij elkaar stond .... zonder hun steun en belangstelling zou het nooit zo zijn afgelopen," zei het hoofd van de verloskunde en gynaecologie, Pavel Ventruba, tegen de verslaggevers van Reuter.

  [​IMG]

  Bron: apost.com
   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina