Flíčky se šunkou

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Šunkofleky
kategorie: těstoviny

recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience:
400 g fleků,
250 g uzeného (plecka, ramínka, libovější bů­cek) nebo salám,
2-3 vajíčka,
dle chuti sůl,
máslo na vyma­zání pekáče.
Příprava:
Maso doměkka uvaříme (v papiňáku alespoň 1,5 hodiny) a nakrájíme na kostičky. Fleky uvaříme zvlášť podle návodu na sáčku, ale nezapomeneme vařit ve slané vodě a po slití do ced­níku rychle propláchnout pod te­koucí studenou vodou. Pekáč vymažeme silněji máslem, nasy­peme fleky s masem (salámem) a stejnoměrně je rozestřeme.

Polijeme rozšlehanými vejci a v horké troubě zapékáme 40-50 minut. Navrchu musejí být upečené dokřupava. Chutnají i studené. Na snímku šun­kofleková omeleta pro dva, dě­laná na teflonové pánvi. Po za­tuhnutí vajec ji otočíme (pomocí přiklopeného talíře) a necháme ještě 6 minut zapékat.
Doporučená příloha:
sladkokyselá okur­ka, zeleninové pikantnější salá­ty, na zapití pivo.
 
Vasku, jestli jeste neni pozde...
Ja ty fleky nejdriv promastim olejem a pak je zapekam nejdriv bez vajicka tak pul hodky na 220 stupnu, pak pridam vejce rozslehany s troskou mleka a zapekam jeste tak 10 minut.
Musis se na to obcas kouknout, az bude kurcicka nazlatla a krupava, tak je to presne ono. :lekker:
 
PuNkEnStEiN schreef:
Klinkt verrukkelijk! Waar gaat het over? :?:

Ha,ha, ben ook benieuwd! Iets met vlees en eieren en het moet in de oven op 200 graden. Kan niet wachten tot ik mijn cursus Tsjechisch heb gedaan. Kom nu niet verder dan eten, kleding, ijzerhandel en zaken in en om het huis. "Nemloviem tsjechko" en "nerozumiem"doet het ook goed.

Suus
 

pepo

† In Memoriam
No v Holandsku se nedá koupit, jediné dobré uzené je česká uzená krkovička, koupíš v ČR čerstvou, nebo ve vakuu a v chladící tašce si ji přivezeš do NL a zmrazíš. Mizerná alternativa uzeného je u holandského řezníka ukrojený plátek šunky. No s holandskejma nudlema to taky není sranda.
Opravdu tady ještě nemáme opravdový, praktický, kompletní a vyzkoušený recept na šunkyfleky?
 

pepo

† In Memoriam
PuNkEnStEiN schreef:
Klinkt verrukkelijk! Waar gaat het over? :?:
sunkyfleky is voor de tsjechen een begrip, niet in een restaurant te verkrijgen.

In de oven bereidde mengsel van brede pastaachtige deegwaren, eieren, gerookt vlees.

Hopenlijk komt er binnenkort een grootmoedersrecept, zo ja, dan in NL en CZ, natuurlijk met fotos.
 
Dames en heren, denken jullie eraan dat je in het Nederlandstalige gedeelte van het forum zit? Dus laat iedereen (en mij in het bijzonder :D) meegenieten van wat jullie te vertellen hebben svp? ;)
 

pepo

† In Memoriam
En ik ben er bij met mijn fototoestel om een stap voor stap document vast te leggen voor een recept van de maand, de Šunkyfleky van Barbie. Je komt toch wel op deze šunkyflekyfeest van formaat, Vašek?
 
Bovenaan