Fatale brand voor Tsjechisch gezin in Emmen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Kinderen uit Tsjechisch gezin komen om bij woningbrand in Emmen

Ouders gewond overgebracht naar ziekenhuis

Bij een woningbrand in Emmen zijn zaterdagochtend vroeg twee kleine kinderen om het leven gekomen. Dat meldt de politie Drenthe. De slachtoffertjes zijn een 6-jarige jongen en zijn zusje van vijf.

236ccaf2-ed4a-11e7-954b-597a733f43a1.jpg

Ⓒ Van Oost Media

De ouders van de twee kinderen konden de woning ontvluchten en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Hun toestand is niet levensbedreigend, meldt de politie Drenthe. Ook de gezinshond heeft de brand niet overleefd. Het zou om een familie uit Tsjechië gaan.

De brand brak rond tien voor acht vanochtend uit in de woning aan de Laan van de Marel, maar is inmiddels onder controle. Voor zover bekend zijn de vlammen niet overgeslagen naar andere huizen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Het pand is volledig ontruimd. De straat is afgesloten.

’Vreselijk drama’
Het overlijden van het broertje en zusje heeft volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio veel impact in de wijk. Burgemeester Eric van Oosterhout is aanwezig in de straat, voor buurtbewoners regelt de gemeente slachtofferhulp. Van Oosterhout reageerde eerder op Twitter op de fatale brand. „Vreselijk drama”, schreef de burgemeester.

Bron: telegraaf.nl
 
Dobrý den,

prosím, je tady někdo, kdo by mohl získat bližší informace této nepředstavitelné události co se týká jejich jejich stavu, hlavně paní a kdy a kde bude pohřeb jejich dětí, jestli se uskuteční vůbec tady v Holandsku. Myslím, že by bylo na místě tam poslat věnec za nás krajany, to je asi to nejmenší, co pro ně můžeme v tuto chvíli udělat. Sama bych se chtěla pohřbu zúčastnit, i když to mám 230km, mám dvě děti a citím to jako svou povinnost.
Já vím, je ještě brzy.

 

Ad Verschoor

Donateur
Bloemen en knuffels voor overleden brandslachtoffertjes Emmen
Er-zijn-bloemen-en-knuffels-neergelegd-foto-RTV-Drenthe.jpg

Er zijn bloemen en knuffels neergelegd (foto: RTV Drenthe)


EMMEN - Een dag na de fatale woningbrand in Emmen hebben buurtbewoners bloemen en knuffels neergelegd voor het huis. Ook zijn er kaarsjes aangestoken.

Gisterochtend kwamen een broertje (6) en zusje (5) bij de brand aan de Laan van de Marel om het leven. Beide ouders liggen nog in het ziekenhuis. De brand heeft veel impact in de buurt. De gemeente Emmen regelt slachtofferhulp als mensen daar behoefte aan hebben.

Ook zijn buren een inzamelingsactie begonnen. Via de site doneeractie.nl roepen ze mensen op om geld te storten, zodat de ouders 'hun leven weer kunnen opbouwen'. Inmiddels is er meer dan 60.000 euro gedoneerd.

Bron: rtvdrenthe.nl
 
Gruwelijk, je moet er niet aan denken hoe het is als zoiets onvoorstelbaars je overkomt. :snotter:
Sterkte voor deze ouders.
 

Ad Verschoor

Donateur
Buurtbewoners houden benefietdag voor brandslachtoffers Emmen

EMMEN - Buurtbewoners van de Laan van de Marel in Emmen houden volgende week zaterdag een benefietdag om geld in te zamelen voor het gezin dat afgelopen weekend werd getroffen door een dodelijke woningbrand.

Bij die brand kwamen de 5-jarige Alice en de 6-jarige Antonin om het leven. Beide ouders raakten gewond en liggen in het ziekenhuis.

"Het heeft een grote impact op de bewoners hier. Het komt elke keer weer ter sprake", vertelt initiatiefnemer van de benefietdag Corry Drenth.

"We hebben wat zangers en zangeressen uitgenodigd, zoals Duo Sister Sister uit Emmer-Compascuum, Edwin Bos uit Schoonebeek, Jan Warringa uit Coevorden en Strodeo Drive In uit Erica. En misschien komt Chris de Roo ook langs."

De benefietdag begint zaterdag 13 januari om 12.00 uur en duurt tot 22.00 uur en wordt gehouden bij Bewonersbedrijf Op Eigen Houtje in de wijk Emmerhout. Ook burgemeester Eric van Oosterhout is uitgenodigd om bij de benefietdag te zijn. Initiatiefnemer Drenth heeft nog geen idee hoeveel geld er zal worden opgehaald.
Vlak na de brand begonnen omwonenden Jan en Claudia Jeuring al een crowdfundingsactie voor het door brand getroffen gezin. Daarmee is al zo'n 70.000 euro opgehaald.

Sporenonderzoek

De oorzaak van de brand is nog altijd niet duidelijk. Forensische rechercheurs van de politie zijn gisteren begonnen met sporenonderzoek. De politie kan nog niet zeggen of het onderzoek al iets heeft opgeleverd en wanneer het onderzoek is afgerond.

Bron: rtvdrenthe.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Update: Tsjechisch stel wil na fatale Emmer brand in Nederland blijven: nergens zo geborgen als hier
B88927168Z.1_20180114004635_000+GM2P9CQU.5-0.jpg

Knuffels, bloemen en kaarsjes voor de uitgebrande woning laten zien hoezeer wijkbewoners begaan zijn met het lot van de familie.
Het Tsjechische stel dat op 30 december bij een brand in Emmen twee jonge kinderen verloor, wil in Nederland blijven. De man en de vrouw hebben het gevoel dat ze nergens anders een plek vinden waar ze zich zo geborgen voelen.

Dit zei de Emmer burgemeester Eric van Oosterhout zaterdagmiddag tijdens een benefietdag in de Emmer wijk Emmerhout. In het gebouw van Bewonersbedrijf Op Eigen Houtje traden de hele dag artiesten op om geld in te zamelen voor het door brand getroffen gezin Kellner.

De totale opbrengst van de benefietdag was 742 euro en 11 cent. Wijkbelangen Emmerhout legt er wat bij om zo op het ronde bedrag van 800 euro uit te komen.

Andere woning
De opbrengst wordt gevoegd bij het geld dat Jan en Claudia Jeuring met een crowdfundingsactie ophalen. Zij waren in Emmerhout de achterburen van het gezin Kellner, dat inmiddels een andere huurwoning heeft gekregen in de Emmer wijk Rietlanden.

,,De teller van de crowdfundingsactie staat momenteel op 76.000 euro’’, aldus Jeuring. De crowdfundingorganisatie haalt er 6 procent commissie af en 85 cent per transactie. ,,Jammer, maar dat wisten we van tevoren. Daar kunnen wij niets aan doen.’’

Enorm gewaardeerd
Het gezin Kellner woonde aan de Laan van de Marel. Bij de brand op 30 december kwamen de kinderen Antonin (6) en Alice (5) om in de vlammenzee. De exacte oorzaak van de brand is niet te achterhalen, zo maakte de politie deze week bekend. Van kortsluiting of een misdrijf is geen sprake.

,,Veel buurtbewoners kenden het gezin niet. Maar toch kwamen zij na de brand meteen in actie om het echtpaar te steunen in de meest verschrikkelijke periode van hun leven. Van alle kanten werd medeleven getoond. Dat hebben ze echt enorm gewaardeerd’’, aldus Van Oosterhout.

Steeds weer nieuwe artiesten
De benefietactie begon zaterdag om 12.00 uur en het was meteen flink druk in het gebouw aan de Lemzijde. ,,Het liep allemaal gigantisch goed’’, zegt mede-organisator Corry Drenth (66). ,,Het drama van de brand leeft enorm in de wijk. Heel veel wijkbewoners willen iets voor die mensen doen.’’

B88927168Z.1_20180114004635_000+GOIPHBTO.1-0.jpg

Organisatoren Corry Drenth en Jo Doornbos van de benefietdag

Jo Doornbos (64), die met Drenth de actie op touw zette, knikt. ,,Er meldden zich steeds weer nieuwe artiesten aan die belangeloos wilden optreden. Maar op een gegeven moment zaten we gewoon vol. Daarom hebben we ook ‘nee’ moeten verkopen. We konden niet de hele nacht ook nog doorgaan.’’

Bron: dvhn.nl
 
Bovenaan