Horeca Eerste restaurant met Michelin-ster: Allegro in Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Voor het eerst zal een Tsjechisch restaurant een ster bekomen van de Franse restaurantgids Guide Michelin. Dit is door de Michelin spreker voor Tsjechië en Slovakijë, Daniel Cahel, medegedeeld.

Idnes weet echter te melden dat het zou gaan om het restaurant Allegro van het Four Seasons Hotel.
Daniel Cahel wilde dit voorlopig nog niet bevestigen.
Het restaurant Allegro heeft een Italiaanse chef-kok, Andrea Accordi, die reeds vroeger in Florence een Michelin bekwam.

radio.cz

idnes.cz

fourseasons.com

Ik heb dit bericht niet bij het topic "Betaalbare restaurantjes in Praag" geplaatst want goedkoop zal het wel niet zijn.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Vandaag is in Parijs door de persdienst van Michelin het "gerucht" officieel bevestigd. Het restaurant Allegro bekomt zijn Michelin ster en wordt het eerste Midden Europese land die deze verkrijgt.

En nu ook bij ons in de pers:

Voor het eerst heeft een restaurant in het voormalige communistische Centraal- en Oost-Europa een Michelin-ster gekregen. Het Four Seasons Hotel in Praag maakte vandaag bekend dat zijn restaurant Allegro één ster heeft gekregen van de opstellers van de Michelin-gids 'Main cities of Europe'.

Italiaanse chef
De Italiaanse chef-kok van Allegro, Andrea Accordi zei verheugd te zijn over het feit dat de lokale keuken steeds meer gewaardeerd lijkt te worden. Allegro heeft een Italiaanse en mediterrane keuken en geldt al jaren als het beste restaurant van Tsjechië. (novum/ap/eb)

hln.be 11/03/08 22u28
 
Sterren restaurants

Ze zijn weer uitgedeeld.

De M. sterren.
Nederland weer even blij.
Maar......zijn er in Tsjechie ook restaurants met een M. ster?

Of een aankomende ster?

Zijn er eigenlijk Tsjechische beoordelingen van restaurants?

Ik denk eigenlijk al dat het antwoord overal nee op is, maar je weet maar nooit.

(feitelijk verdient HET restaurant in K.L. al 2 sterren voor alleen al de sfeer)

Groet van een hongerige Kukel.
 
Of er nog meer zijn zou ik moeten uitzoeken dat weet ik niet.

Het artikel zegt dat er waarschijnlijk zeker wel 10 restaurants zijn in Praag die zeker zo goed of beter zijn dan dit restaurant met de ster maar dat Michelin nooit Praag of zelfs heel oost europa heeft bekeken naar de kwaliteit van de daar aanwezige restaurants tot op heden.

even wat verder gezocht.

Czech Restaurant Gets Michelin Star
The Czech Republic is to get its first ever Michelin star rated restaurant. The Allegro restaurant in Prague, which serves mainly Italian cuisine, has confirmed that it has been awarded a star in the world-famous Michelin restaurant guide.

Dit restaurant is dus de eerste die de ster gekregen heeft. (heeft een overwegende italiaanse keuken)
 

Ron

Geroyeerd Lid
Het Four Seasons hotel, heeft vanaf 1 Januari 1 Ster.. Daarnaast is het Meredian hotel ook een nominatie te pakken.. Daarnaast heeft Kampa ook een vermelding gekregen.

DIt alles in Praag
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tweede Michelin-ster voor Tsjechië

Het Praagse Restaurant Maze heeft in de nieuwste uitgave van de Michelingids een eerste ster bekomen. Het bedrijf in het Praagse Hilton hotel behoort hiermee tot de allerbeste van de stad. Het restaurant was tot kort eigendom van de chef Gordon Ramsay en kwam onlangs nog in het nieuws toen deze het moest verkopen. Nu wordt het restaurant door het hotel zelf uitgebaat.

radio.cz

novinky.cz
 
lef

de m ster geeft wel "licht", maar dat komt uit italie, hoe zit het met het M licht puur uit tsjechie? een zoektocht naar een lef chef is misschien iets?in mijn beleving dient de cultuur van het land te worden vertaald in in m sterren dit moet je niet willen importeren.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Praags restaurant Allegro opnieuw met Michelin ster onderscheiden

Het Praagse restaurant Allegro , in het Four Seasons hotel, heeft opnieuw één Michelin ster bekomen. In 2008 was dit het eerste restaurant in Centraal- en Oost Europa die een ster kreeg. Allegro is vandaag de enige in de Tsjechische hoofdstad. Vijf andere restaurants kregen een Bib Gourmand voor een goede prijs-kwaliteit verhouding. Drie van hen, Aromi , Le Terroir en Le Cornichon kregen deze vermelding reeds vorig jaar, nieuw dit jaar zijn restaurant Divinis en restaurant SaSaZu .

radio.cz
 
Bovenaan