Dronken Tsjech richt ravage aan in Moerdijk

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Omstanders pakken autosleutels af van dronken Tsjech in Moerdijk

MOERDIJK - Een 43-jarige Tsjechische man is dinsdag aangehouden in Moerdijk, nadat hij schade had veroorzaakt aan verkeersborden, een lantaarnpaal en verschillende geparkeerde voertuigen. Dat deed hij op de Steenweg in Moerdijk. Toen agenten hem spraken, weigerde de man mee te doen aan een alcoholtest.

Diverse bewoners van de Steenweg maakten dinsdagmiddag melding van de brokkenpiloot bij de politie. Nadat de 43-jarige man een ravage achterliet, reed hij weg zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Bij aankomst in het dorp kregen de agenten te horen dat de man reed in een voertuig met een buitenlands kenteken. Hij is even later aangehouden. Omstanders een eind verderop hadden de autosleutels van de man afgepakt, zodat hij niet verder kon rijden. Toen de agenten die ter plekke kwamen hem aanspraken, roken ze een alcohollucht.

Rijbewijs ingevorderd
De Tsjech weigerde mee te werken aan een blaastest. Door de agenten zijn getuigenverklaringen opgenomen van mensen die de wegpiraat hadden zien rijden. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De schade aan het straatmeubilair is doorgegeven aan de gemeente. Hoeveel auto’s er precies zijn beschadigd door de man wordt nog onderzocht. De man zit nog vast, zijn auto is weggesleept door een takelbedrijf.

Bron: bndestem.nl
 
Bovenaan