Deel jouw vakantie ervaringen...

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Pelhřimov

Donateur
Deel jouw vakantie ervaringen.

Op 21 en 22 december 2013 wordt in de Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27, 7902 AV Hoogeveen een vakantiemarkt gehouden. Dit is een gezamenlijk initiatief van de bibliotheek en de Stichting Stedenband Hoogeveen-Martin.

De volgende verkeersbureaus hebben toegezegd folders beschikbaar te stellen voor dit evenement; Slowakije, Tsjechië, Polen en Hongarije. Onze partnerstad Martin zal ook deelnemen met speciale demonstraties. Tevens zal men in de gelegenheid zijn de producten te kopen.

We willen ons niet beperken tot de eerder vier genoemde landen. Daarom een verzoek aan allen;
Schrijf op maximaal één A-4tje jouw favoriete vakantiebestemming(en) met aanbevelingen!!!!

Men mag meerdere vakantiebestemmingen uit Nederland en andere landen insturen. Het zou leuk zijn als men een gescande foto toevoegt. Als men folders heeft kunnen deze op een speciale tafel ter beschikking worden gesteld voor de bezoekers.

We hopen op veel inzendingen. Bij een groot aantal inzendingen zullen we een informatielijn spannen in de bibliotheek.

De inzending kun je sturen naar: vakantiemarkthoogeveen@gmail.com
 

Pelhřimov

Donateur
geldt dit alleen voor bestemmingen in Europa?

Cor, ik heb het even nagevraagd en kreeg dit antwoord terug:
Een ieder mag zoveel inzenden wat zij/hij wil met onderwerpen van de hele wereldbol. Dat kunnen gebieden, campings, musea en restaurants met specialiteiten zijn of een goede tip, bijvoorbeeld wat je moet doen ter plaatse. Bijvoorbeeld Rome, koop op het vliegveld een Rome card, vrij vervoer met het openbaar vervoer... maar ook eenmaal vrij toegang tot een museum. Gebruik deze vrije entree voor het Colosseum, je hoeft niet in de rij te staan. Vrije ticket gebruikt? Ga naar de overkant en koop daar een ticket. Het is daar nooit druk en je kunt ook doorlopen bij het Colosseum.
 

Pelhřimov

Donateur
Ik kreeg net een mailtje van de organisatie dat men nog op zoek is naar iemand die voor de presentatie van Tsjechië wil zorg dragen.
De presentatie is alleen op zaterdag 21 december.
De deelname is gratis en de verdere kosten zijn voor de deelnemers.
Van het Tsjechisch Verkeersbureau hebben ze al folders ontvangen.

vakantiemarkthoogeveen@gmail.com tav dhr K. Kleine
 
Gisteren hebben wij de vakantiemarkt bezocht. Omdat de markt grotendeels door de stichting Stedenband Hoogeveen-Martin was georganiseerd, was Slowakije uiteraard ruimer vertegenwoordigd dan Tsjechië en de andere landen. Maar de aantrekkelijkste kraam was natuurlijk die van Soesje. Met een tas vol infomateriaal en CZ-producten gingen we voldaan naar huis.

IMG_2401.JPG IMG_2405.JPG
 
Niet verwonderlijk dat Slowakije beter was vertegenwoordigd, ze willen/moeten ook de toeristen binnen krijgen om de inkomsten , ze hebben daar weinig bezienswaardigheden bij elkaar .
wat is , en dat is onze mening, nu te zien buiten de Tatra`s? en spisky rad ?
Ze prijzen de plaats Banska Bystrica aan , wij hebben het gezien en jullie kunnen het ook zien met google maps, het is niet erg indrukwekkend tov. een onbekend klein dorpje in Tsjechië.
mooi maar een plein met mooie gevels en dat is het dan, of hebben wij daar wat gemist?
verder geloof ik dat je er naar toe moet gaan om te klimmen, klauteren en te wandelen in de bergen.
Niets voor ons om nog eens twee weken te gaan, en zeker niet om er uit eten te gaan.

Wat hebben wij daar gemist op onze georganiseerde reis?
 
Slowakije is qua natuurschoon veel mooier, indrukwekkender dan Tsjechië, vind ik.
Banska Bystrica is heel mooi!
Er zijn toch wel prachtige stadjes en dorpjes te zien.
Misschien op eigen gelegenheid rondzwerven en de tijd er voor nemen.
Je zult verrast zijn.
 
wij zijn er ook een paar keer geweest. de natuur is er prachtig. als je gewoon op de bonnefooi rondtrekt is het eveneens een prachtig land, maar geen tsjechie en dat is toch logisch.
 
Wij hebben in '92-93 en '94 met de caravan in Tsjechoslowakije rondgezworven, steeds zes weken in de zomer. We vonden Slowakije schitterend, vooral de natuur die ruiger is dan in Tsjechie. In eerste instantie wilden we dan ook iets in Slowakije kopen maar vanwege de afstand hebben we toch voor Tsjechie gekozen. We hebben ons huisje in'94 gekocht en zijn sindsdien niet meer in Slowakije geweest. We maken wel plannen om er nog eens een keer heen te gaan als een vakantie in de vakantie want ons stekkie in Tsjechie staat nu op een.
 
Ik vergeet 1991, dat jaar vergezelde onze zoon ons en werd verliefd op een slowaakse schone. Helaas duurde dit slechts een vakantie. De bevolking daar vonden we vriendelijk en vooral nieuwsgierig naar het westen. We zijn heel nieuwsgierig hoe het nu daar is.
 
Bovenaan