Dat is nog eens thuiskomen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Bijna 9000 euro boete voor Tsjechische vrachtwagenchauffeur

De politie heeft op de A15 bij Barendrecht een Tsjechische vrachtwagenchauffeur in totaal 8939 euro aan boetes opgelegd wegens diverse overtredingen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen een truck met oplegger rijden met bijzonder donkere zijruiten. De combinatie kreeg een stopteken en bij het meten van de licht-doorlaatbaarheid bleek deze slechts 20% te zijn terwijl minimaal 50% vereist is.

Begrenzer
Bij de controle van het registratieblad zagen de agenten dat de combinatie ongeveer 100 km/u kon rijden. Bij de test met de TVI tester constateerde de agenten dat de begrenzer inderdaad bij 100 km/u in werking trad in plaats van bij 90 km/u.

De rest van de registratiebladen kon de chauffeur, die ook eigenaar is van het voertuig, niet meer tonen. Hij verklaarde tegen de politie dat hij die allemaal aan de grens bij Venlo had weggegooid. Hierdoor kon zijn rust niet meer worden vastgesteld. De chauffeur kreeg een bevel tot staken van de arbeid opgelegd van 45 aaneengesloten uren.

Nieuwe tachograaf
Het totale boetebedrag voor de eigenaar bedroeg uiteindelijk 8939 euro. Daarbij komen voor hem nog de kosten voor een nieuwe tachograaf, het ijken en de kosten voor het terugzetten van de begrenzer.

Het voorval vond vorige week donderdag plaats, maar is dinsdagmiddag bekendgemaakt door de politie.

Bron: nieuwsbladtransport.nl
 
Bovenaan