Daklozenopvang

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Bommelding voor daklozenboot

Een anonieme oproeper melde zaterdagavond dat er zich een bom bevond op de daklozenboot. De boot werd daarop onmiddelijk door de politie ontruimd. Er bevonden zich op dat ogenblik 120 personen aan boord. Een bom is evenwel niet gevonden, de politie vermoed dat de dader een dronken man was die eerder op de avond geen slaapplaats kreeg op de boot.

radio.cz
 
Er zijn regels. Je betaalt en je komt niet bedronken. Wat is er mis mee?
Het is een heel laag drempel. Bovendien slapen daar mensen op stapelbedden en hebben recht om te rusten.
Rena
 

Marcel

Moderator
bron : Prague Daily Monitor

http://launch.praguemonitor.com/en/69/prague_news/5209/

volgens een officieel rapport zijn er "slechts" 2.000 daklozen in Praag ipv de al jarenlang genoemde aantal van 5-6.000.
1.000 leven op straat en de andere 1.000 zijn regelmatig te vinden in opvangtehuizen.
het stadsbestuur wil dat defensie een bus met medische apparatuur beschikbaar stelt om daarmee de daklozen medisch te onderzoeken en eventueel te behandelen.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Hermes boatel terug in gebruik

De daklozenboot Hermes is na een korte zomerstop weer in gebruik genomen. De zomeronderbreking is gebruikt om enig technisch onderhoudswerk uit te voeren. De boot is in 2006 in gebruik genomen tijdens de harde wintermaanden en biedt 250 slaapplaatsen.

radio.cz
 

Marcel

Moderator
bron : http://www.praguemonitor.com/en/240/life_in_prague/16382/

de praagse hulpverlening Nadeje, heeft met de Kerstdagen zo'n 240 daklozen voorzien van een heus kerstpakket.
het pakketten bestond uit : etenswaren, warme handschoenen, mutsen (nee géén dames van tsjechie.net), sjalen en persoonlijke verzorgingsspulletjes.
daarnaast er er op de beide kerstdagen meer aandacht besteed aan het uitschenken van warme thee en eten voor de vele praagse daklozen.
Nadeje (Hoop) bestaat sinds 1990. voor de ge-interesseerden : www.nadeje.cz
 

Marcel

Moderator
bron : http://aktualne.centrum.cz/czechnews/clanek.phtml?id=519541

er komen steeds meer berichten binnen bij hulporganisaties dat de politie daklozen als criminelen behandelt.
om de haverklap worden proces-verbalen opgemaakt vanwege ongeoorloofd aanwezig zijn op bepaalde en onbepaalde plekken in de steden.

hier een zwerver die op de bon wordt geslingerd vanwege het illegaal slapen in een treinstel. waar moet deze man in hemelsnaam die bon van betalen ??

zwerver.jpg
 

Freddy2005

† In Memoriam
25 jarige dakloze verpletterd in vuilniswagen

Een vijfentwintig jarige dakloze, die in een papiercontainer sliep, is deze morgen door een vuilniswagen verpletterd. Toen de afvalcontainer in de wagen werd gekipt en het hydraulische systeem de inhoud begon samen te drukken ging de man aan het schreeuwen. Het nietsvermoedende ophaalpersoneel kon de machine niet tijdig genoeg stopzetten.

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Opnieuw doden door winterkoude

In Praag zijn vandaag twee mensen gestorven door de eerste koudegolf. Deze morgen werden de hulpdiensten geroepen naar een bosje in het stadsdeel Malešice, daar konden ze enkel nog de dood vaststellen van een 40-jarige man. In het stadsdeel Řepy stierf een 39-jarige man in een wachthuisje. Ook hier werden onderkoelingsverschijnselen als doodsoorzaak vastgesteld. Of het in beide gevallen om daklozen gaat is nog niet helemaal duidelijk.

Woensdag nog stierf in Ostrava een man door bevriezing. Intussen zijn reeds zeven mensen door de winterkoude gestorven de laatste dagen. De hulpdiensten verwachten nog meer slachtoffers als het nog enige dagen blijft doorvriezen.

idnes.cz

novinky.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
De daklozenboot Hermes is na een korte zomerstop weer in gebruik genomen...(07-08-07)

De boot is nog steeds in gebruik en staat nog altijd ter beschikking van dak-en thuislozen.

Na de koude afgelopen nacht in Praag, waarbij de temperatuur tot -10 terugliep wordt er opnieuw een koude nacht verwacht. Op de opvangboot Hermes waren er nog een vijftigtal plaatsen beschikbaar. Die zullen deze nacht waarschijnlijk wel in genomen worden.

novinky.cz

195519-top_foto1-e3zgn.jpg
 

Freddy2005

† In Memoriam
Drie daklozen gestorven in verlaten gebouw

Gisteren zijn in Ostrava opnieuw drie doden gevallen door de vrieskou. Twee mannen en een vrouw zijn door de reddingsdiensten gevonden na een oproep. Reanimatie kon niet meer helpen, de precieze oorzaak van overlijden moet door de autopsie vastgesteld worden.

idnes.cz
 
Bovenaan