cimbalom-virtuoos Jan Rokyta komt naar Nederland

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
DoelenKwartet en Jan Rokyta
100X100__doelenkwartert_louis-haagman.jpg

De bekende Tsjechische cimbalom-virtuoos Jan Rokyta komt naar Nederland om een voor hem en het Rotterdamse DoelenKwartet geschreven werk te spelen.

Klaas de Vries (1944*) schreef een bijzondere zevendelige compositie 'Stringed'. De première vindt plaats in de prestigieuze strijkkwartet biënnale Amsterdam.

Het DoelenKwartet is een van de belangrijkste strijkkwartetten in Nederland op het gebied van de hedendaagse klassieke muziek. Het repertoire omvat ruim 200 voornamelijk eigentijdse werken en composities uit de vroeg-twintigste eeuw. Om deze nieuwe muziek in een historisch perspectief te kunnen plaatsen, laat het kwartet incidenteel ook de klassieken herleven. (Bron: DoelenKwartet)

Jan Rokyta (1969, Ostrava) speelt cimbalon, studeerde daarin af aan het conservatorium in Bratislava (Slowakije) bij Ludmila Dadáková. Ook studeerde hij af in blokfluit bij Walter van Hauwe en Paul Leenhouts aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft ondermeer in het door zijn vader opgerichtte cimbalom orkest Technik in Ostrava gespeeld, en heeft in Nederland opgetreden met het ASKO/Schönberg Ensemble, Nederlands Blazers Ensemble, het Nieuw Ensemble, Concertgebouw orkest en de Radio Kamer Filharmonie.

Uitvoeringen zijn op:

3 februari 2018 - Amsterdam - Muziekgebouw 14.15 uur - Met de code SQBAADAMS krijgt u korting op uw kaartje!

5 februari 2018 - Dordrecht - Trinitatiskapel - Vriesestraat 22 - 20.15 uur

7 februari 2018 - Rotterdam - Jurriaanse Zaal, de Doelen 20.15 uur
 
Bovenaan