Brandweer Tsjechië op bezoek bij brandweer Mijdrecht

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Brandweer Tsjechië op bezoek bij brandweer Mijdrecht

De brandweer Mijdrecht heeft afgelopen weekend drie brandweerkorpsen uit Tsjechië ontvangen. Het bezoek van de Tsjechen was een tegenprestatie voor het gastvrije onthaal dat de Mijdrechtenaren vorig jaar in Tsjechië kregen. Het bezoek van de 31 Tsjechische collega’s duurde drie dagen.

Op vrijdagmorgen werden de Tsjechische brandweerlieden opgehaald van Schiphol. Om bij te komen van de vlucht konden de Tsjechen even lekker uitwaaien op het strand van Zandvoort onder het genot van een typisch Hollandse lekkernij: haring.
’s Avonds stonden er oer-Hollandse stamppotten op het menu. Waarna het bezoek kon genieten van de brandweerwedstrijden die de jeugdbrandweer Mijdrecht had georganiseerd.

Op zaterdag gaf de post Mijdrecht verschillende demonstraties, zoals het knippen van een auto, een ademluchtbaan en uitleg over de duiktaak om vervolgens Mijdrecht vanuit de hoogte te laten zien.
’s Middags stond er een zeskamp op het programma waaraan naast drie Tsjechische teams ook teams van de brandweer Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen meededen.
De dag werd feestelijk afgesloten met een barbecue en polonaise.

Na een goed verzorgd ontbijt op de post vertrokken de Tsjechische en Mijdrechtse collega’s naar Amsterdam voor een rondvaart door de grachten. Om af te sluiten met een wandeling via de Oudezijds Achterburgwal naar het IJ voor de afscheidslunch.
De post Mijdrecht kijkt terug op een geslaagd weekend en bedankt de buurkorpsen hun bijdrage.

Bron 0297.nl/nieuws met foto's.

Jammer dat er niet bij staat uit welke plaatsen de drie brandweerkorpsen uit Tsjechië kwamen en waar de brandweer Mijdrecht vorig jaar is geweest in Tsjechië.
 
Bovenaan