Bouwplannen reuzenrad in Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Er zijn plannen om in Praag een reuzenrad te bouwen van 60 meter hoog. Het reuzenrad zal komen te staan in Praag 5 aan de oever van de Vltava/Moldau nabij de spoorbrug.
Een Nederlands bedrijf zal het reuzenrad bouwen. Zodra er een huurovereenkomst gesloten is, zal het nog 18 maanden duren voordat het reuzenrad in gebruik genomen wordt.

Bronnen: prague.tv/en + praha5.cz.

ruske_kolo_praha_1.jpg


ruske_kolo_praha_3.jpg
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Tančící dům=Dansend huis is nu een hotel
De officiële opening van Dancing House Hotel was 20 september.
Twee verdiepingen die eerder gebruikt werden als kunstgalerie, werden omgezet in een 21-kamer vier-sterren hotel met uitzicht op de Praagse Burcht en rivier de Moldau.
Hoogtepunt voor de gasten zijn appartementen in de torens met de namen Ginger Royal Suite en Fred Royal Suite, die direct uitzicht op de Praagse Burcht bieden.
Bron prague.tv/en.
Er zijn plannen om in Praag een reuzenrad te bouwen van 60 meter hoog.
Dit kan weleens langer gaan duren, want er is sprake van te lage prijzen voor grond en geen openbare aanbesteding.
Er wordt al gesproken over „Ruské“ kolo/Russisch wiel en er is een online petitie gestart door omwonenden.
Het schijnt dat de contracten wel zijn ondertekend.
Bron oa lidovky.cz + praguemorning.cz.
 

kuurgast

Donateur
Een reuzenrad van 35 meter hoog is deze zomer een verrassende toevoeging aan de skyline van Praag 4.

Plannen voor een permanent reuzenrad bij de Moldau aan de waterkant van Smíchov moeten nog worden gerealiseerd en zullen waarschijnlijk niet doorgaan. die zou 60 meter hoog moeten zijn en de verankering ervan aan de Smíchov-dijk werd ondersteund door het stadhuis van Praag 5. Investeerder Jiří Havrda had niet de nodige vergunningen verkregen.

Maar er staat een nieuw reuzenrad sinds een week langs de Moldau in Praag. Het behoort tot Lunapark Dykovský, dat andere kermisattracties in de Tsjechische Republiek exploiteert en komt uit Frankrijk.

Het reuzenrad, gelegen op een lege parkeerplaats bij het Botel Racek, niet ver van de populaire strandtent van Praag Žluté lázně aan de Moldau, maakt deel uit van een nieuwe tijdelijke kermis die gepland is tot en met augustus, en omvat ook andere attracties en verfrissingen.
Een rit van vijf minuten kost 100 Kč per persoon.

Gezien de locatie tegenover het zwemstadion Podolí, biedt Lunapark Dykovský's reuzenrad een prachtig uitzicht op de Praagse kastelen in Hradčany en Vyšehrad.
Maar niet iedereen is blij met het nieuwste reuzenrad van Praag. Op sociale media hebben inwoners van Praag 4 geklaagd dat de nieuwe structuur de historische skyline in het gebied ruïneert.

Omdat het reuzenrad een tijdelijke constructie is die op privéterrein is gebouwd, hoefden de operators geen aanvraag bij de stad in te dienen, maar maakten ze alleen hun intenties bekend. Maar omdat de bewoners al klachten hebben ingediend, zal stadsdeelkantoor Praag 4 de zaak onderzoeken.
Bron news.expats.cz.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan