Bobslee en Skeleton

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Ad Verschoor, 07-01-2019.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Opkomend talent: Dominik Dvorak

  Tijdens de wereldbekerwedstrijden bobslee en skeleton viel mijn oog op Dominik Dvorak, de kopman van de tweemans- en de viermansbob. Dominik is 9 juni 1992 geboren in Praag en nam in 2014 deel aan de Olympische Winterspelen. In de viermansbob behaalde hij hier een 16e plaats, maar kon zich niet verbeteren in de jaren die daarop volgden.

  Nu tijdens de wereldbekerwedstrijden 2018/2019 zitten zijn resultaten in de lift. In de viermansbob werkt hij samen met Dominik Suchy, Jakub Nosek en Jan Sindelar, terwijl hij dit in de tweemansbob doet met Jakub Nosek.

  Dit weekend waren er wereldbekerwedstrijden in het Duitse Altenberg. Na 3 van de 8 wedstrijden staat Dvorak 5e (488 pnt) in het algemeen klassement van de tweemansbob en 7e (504 pnt) van de viermansbob. Resultaten die aangeven dat we de komende jaren nog rekening kunnen houden met Dominik Dvorak.
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Dominik Dvorak stijgt in WB klassement

  Na 6 van de 8 wereldbekerwedstrijden in de tweemansbob is Dvorak enkele plaatsen gestegen in het klassement. Op 19 januari bereikte hij een 5e plaats in Innsbruck en gisteren, 26 januari, was er een 10e plaats in St.Moritz.
  In het algemeen klassement staat hij nu op een 3e plaats met 928 punten.
   

Deel deze pagina