Bier & Wijn Bier met goud

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Tsjechische brouwerij lanceert bier met goud


Goud is in deze tijd waardevol en de goudprijzen blijven maar stijgen. Het aanschaffen van een bier met goud kan daarom misschien best lucratief zijn. Al enkele jarenverschijnen er links en rechts op de markt bieren waarin echt goud is verwerkt. Het blijft toch een vreemde combinatie want waarom zou je dit gaan drinken? In een Tsjechische brouwerij in Ostrava brouwt men een pils met goud erin. Een eerste batch van 60 bieren was vrijwel direct uitverkocht. Inmiddels zijn de aantallen opgeschroefd.

Het bier met de naam RE bevat 0,018 gram goud en is verpakt in een champagne fles waarvan er deze keer 500 zijn gebrouwen. Het bier is vernoemd naar de Griekse goudkoning RE. De brouwer is 18 maanden bezig geweest met de ontwikkeling van dit echte gouden gerstenat. Je ziet het goud er letterlijk in drijven. Wel een hele aparte bierbeleving die volgens de brouwer op goed is voor de gezondheid. Natuurlijk!? Bekijk hieronder de video, overigens in het Tsjechisch, maar de beelden zeggen voldoende!

Het bier is alleen op verzoek te bestellen. Kijk voor meer informatie op www.pivofranc.cz/en/.

bier.blog.nl
 
Hoe hoog is jullie kamer?

Teelt
Hop wordt speciaal verbouwd, om aan de behoefte van de brouwindustrie te kunnen voldoen. Hopvelden worden bij voorkeur aangelegd in vruchtbare leemgrond met een goed waterhoudend vermogen. Omdat hop een klimplant is die een hoogte van ongeveer 10 meter bereikt, is een dradenstelsel vereist. De richting van de rijen is voor de goede ontwikkeling van de hopbel van belang; belichting door de zonnestralen dient in de hand gewerkt te worden. Het vrijmaken van de hopstoelen (de wortelstokken, die in de grond blijven) en het plukken van de rijpe hopbellen (dwz. hopbellen met tot rijpheid gekomen harskliertjes, die lupuline of hopmeel bevatten, waar hopolie en harsen in voorkomen) van de afgesneden stengels gebeurt tegenwoordig mechanisch.
http://www.brouw-bier.nl/theorie/grondstoffen/hop/
 
Bovenaan