Anonieme dreiging aanslag op school

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Anoniem dreigde de kleuterschool aan te vallen.

Anoniem dreigde donderdag een niet nader genoemde kleuterschool aan te vallen. Politieagenten van het Nationaal Centrum tegen Georganiseerde Criminaliteit (NCOZ) hebben voorzorgsmaatregelen genomen en proberen de oorzaak van de dreiging op te sporen. Detectives zeiden het op Twitter.

"NCOZ heeft intensief te maken met een anonieme dreiging over een geplande aanslag op een kleuterschool, die op geen enkele manier gespecificeerd is. In samenwerking met de regionale politiedirecties hebben we preventieve maatregelen genomen en ondernemen we acties om de auteur van de dreiging op te sporen”, aldus de politie zonder verdere details.

Dreigingen met een aanslag op een niet nader genoemde school werden bijvoorbeeld twee jaar geleden aangepakt door rechercheurs in Praag. De politie legde ze vast op sociale netwerken, de auteur dreigde te schieten. De politie versterkte daarom het toezicht op scholen en het geïnformeerde management. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamáček wees in dit verband op de kosten van veiligheidsinzet ter hoogte van honderdduizenden kronen, die de staat kan verhalen op de daders.

Volgens NCOZ-woordvoerder Jaroslav Ibehej betreft dit keer de zaak heel Tsjechië. "We voeren een aantal maatregelen uit die deels openbaar en deels verborgen zijn", aldus de woordvoerder. Meer informatie kan de politie volgens hem op dit moment niet geven.

Eind mei moest het ministerie van Binnenlandse Zaken wegens dreigementen worden geëvacueerd naar het Letná in Praag. Anoniem meldde een bom die de pyrotechnici niet hadden gevonden.

Bron oa ceskenoviny.cz.
 
Bovenaan