Accommodatie: wat zijn jullie wensen?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Wij gaan vaak en veel naar (ons eigen huis in) Tsjechie. Voorheen deden we dit ook al, gedurende 12 jaar. Omdat we niet meer werkzaam zijn, maken we ook tripjes naar andere landen behalve Tsjechie. Wij hebben dan zo onze wensen en ëisen" waaraan een verblijf moet voldoen.
Om te zorgen, dat we niet "bedrijfsblind" worden, hebben wij de volgende vraag aan bezoekers aan dit forum:

Wat zijn jullie eisen aan een onderkomen in Tsjechie, in de ruimste zin van het woord, Qua huisvesting, natuur, toeristische bezienswaardigheden etc.

Mijn bijzondere interesse gaat uit naar de wensen wat betreft de huisvesting, LAAT MAAR HOREN!
 
Voldoende sanitair, voor bv. 6 personen twee badkamers of een aparte wc, dus niet op de badkamer.
Zeer goede bedden verwachten wij, geen bootjes van 10 jaar oud, vaak tref je kleine koekenpannen aan waar je geen vlees in kan braden.
Vaak te kleine pannen voor het aantal personen.
Te weinig glazen, of bier of wijn en limonade.
Tv zonder gebruiksaanwijzing en vaak geen Ned. zenders.

Niet te veel rommel of andere emotionele zaken, moet je allemaal maar schoonhouden.
 
Niet een hele doos vol met folders voor de bezienswaardigheden, maar selectief een paar folders van wat je echt moet zien.
Moeilijk natuurlijk, kinderen en ouderen hebben andere wensen.

Doe het geheel in een compacte map om het netjes te houden voor meerdere lezers.

Denk ook aan voldoende buitenstoelen.
 
Comfortabele ruime bedden (dus geen twijfelaar voor 2 volwassenen), eigen sanitair en een goed ontbijt. En een veilige parkeergelegenheid (dus niet een drukke weg moeten oversteken om vervolgens met een flinke vaart door een smal hek te moeten rijden omdat de oprit zo steil en smal is:zwijg: )
 
Werkende snelle gratis internetverbinding. En een schoon lekker bed. Meer hoeft echt niet. Althans boeit me niet.

Toch nog: een ruime tafel met stoelen en een bedlampje. Bedlampjes zijn altijd een probleem: als ze er al zijn doen ze het niet of zit het knopje op fietsafstand van het bed.
 
goede prijs-kwaliteit verhouding.

spontane vriendelijkheid en algemene info (bvb dagelijks bekendmaken van de weersomstandigheden, verwijzen naar speciale gebeurtenissen in de buurt ..)

kwaliteitsontbijt (bvb met streekproducten en een beetje uitleg daarover, stukje fruit erbij, een beetje persoonlijkheid in de presentatie zodat je het gevoel krijgt in Tsjechië te zijn (en niet elders) : Voor het opdienen van het ontbijt trok onze Oostenrijkse boerin altijd een speciale outfit aan en dat was leuk !

Zoveel mogelijk weg met de industriële voeding waar bij ons ook de rekken van vol liggen... wél zelfgemaakte confituur, streekhoning,
 
Wat zijn de wensen van hondenbezitters? Stelt men bv prijs op een bench? Lijst met adressen van winkels met diervoeding, dierenartsen
Sowieso afgesloten tuin met een fatsoenlijk hek.
- dichtstbijzijnde dierenarts die talen spreekt
- dichtstbijzijnde dierenwinkel
- kunnen honden in de omgeving zwemmen
- hebben de buren een hond? Wat voor een?
- plek waar de benches kunnen staan vermelden. En daar bedoel ik mee, is er ruimte in het huis waar die kunnen staan. Woonkamer is vaak te warm. Wij nemen altijd onze eigen benches mee, maar aanwezigheid van benches scheel weer ruimte in de auto. Wel de maat opgeven en de kosten!
- stofzuiger aanwezig? Tussendoor moeten hondenharen toch opgeruimd worden
 
Verzorgd interieur: wij troffen laatst in Schoorl in een familie-accommodatie een inboedel aan, die zo'n hoog Kringloopgehalte had, gewoon te genant voor woorden. Je voelt je dan gewoon niet welkom.
 
Dus voor jullie moet het duidelijk zijn, dat er in een accommodatie GEEN dieren welkom zijn. Gebeurt het wel eens dat jullie ergens komen en dat dit niet in orde is?
 
Bovenaan