150 Jaar oude wijn gevonden in kasteel Becov

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Verzameling wijn in kasteel Becov nad Teplou

Onder de vloerdelen van het Tsjechische kasteel Becov is een verzameling wijn gevonden van 150-jaar oud. De wijnverzameling is onder de vloerdelen verstopt na de Tweede Wereldoorlog en zou nu ongeveer € 1,1 miljoen waard zijn.


Foto-Tsjechische-oude-wijn-700x400.jpg

Bron foto: The Guardian / David W. Cerny/Reuters

De 133 flessen behoorden tot de collectie van de rijke Beaufort-Spontin familie. De familie woonde in het kasteel, maar vluchtte na de Tweede Wereldoorlog naar België nadat ze beschuldigd waren van nazi sympathieën.

Voordat ze vluchtten verstopten ze de kostbare wijnen uit de jaren 1856 – 1899 onder de vloer van de kapel, in de hoop dat deze daar veilig lagen voor plunderaars.

Lees het hele artikel via de website van The Guardian.
 

Ad Verschoor

Donateur
Vloeistof schat uit Bečov verkend

Het kasteel in Bečov experts beoordeelde de dertien monsters van wijnen uit de collectie van 133 flessen gevonden, samen met de reliekschrijn van St. Maura. Voor de absolute top en de meest waardevolle wijn werd bestempeld Château d'Yquem 1896. De prijs van het hele Bečov "liquid schat" werd eerder geschat op 20 miljoen. Gelet op de bevindingen van de uitstekende conditie van de onderzochte monsters, de prijs is waarschijnlijk veel hoger.

_s7u5695.jpeg


Op zondag 22 mei om het kasteel in Bečov geëvalueerd kwaliteit collectie van wijnen uit de 133 flessen alcohol gevonden, samen met de reliekschrijn van St. Maura in 1985. Totaal deskundigheid wijn met prijsopgave werd georganiseerd om de huidige status en kwaliteit van de inhoud flessen bepalen - wijnen die "leven" zijn (en dus potentieel verbruiksartikelen) of "dood" (dwz niet-consumeerbare). National Heritage Institute organiseerde het hele evenement in samenwerking met VinoVinoVino. De initiatiefnemer van het evenement was de directeur van de staat kasteel en kasteel Bečov Tomas Wizovský. Geavanceerde Sommelier Andreas Wickhoff, houder van de titel Master of Wine and Greg Lambrecht, de uitvinder van de technologie Coravin die werd gebruikt voor de bemonstering: Algemeen deskundigheid door James Pribyl, houder van de titel van meester sommeliers Rekenkamer. Coravin maakt wijnproeverijen zonder het verwijderen van de kurk, zonder het risico van oxidatie. Naar expertise geselecteerd zestien flessen wijn, zodat de bevindingen verklaard met de hoogste waarschijnlijkheid van de kwaliteit van de inhoud van andere, onbekende flessen. Tot slot werd het smaakte dertien monsters.

Meer informatie over het evenement hier



Bron: www.zamek-becov.cz (op 25 mei 2016)
 
Bovenaan