Čeština v Holandsku

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ahoj,
hledám kurz českého jazyka v Utrechtu či okolí, nevíte o něčem?
Situace je samozřejmě typická, přítel Holanďan, zná sice "pivo", "jídlo" a "holka", ale stejně by se chtěl naučit více:-)
Díky Hana
 

Vendula

Actief Lid
Hani, není to trošku zbytečný dotaz? Ty umíš přece česky, tak ho to nauč, ušetří vám to spoustu peněz a prohloubí partnerské vztahy :top::lmfao:.
Jinak asi přes univerzitu...
 
Myslim, ze kurz je lepsi, nerozvrati vam to vztah :-)))

Manzel jedne zname chodi nekam na kurz cestiny primo v Utrechtu, zkus to zadat do vyhledavace. Nemam na ni primy kontakt, jinak bych se ji zeptala.
 
Cestina v Holandsku

Pritel chodil 2 roky na kurs cestiny pres Volksuniversiteit v Leidenu. Byl spokojeny s lektorkou, ktera ochotne vysvetlila gramaticke jevy, ale celkove ho hodne srazela mala motivace ostatnich spolustudentu, coz je u Volksuniversiteit dost casto problem. V jedne tride tam sedi lide, kteri cesky sotva pozdravi, ale i takovi, kteri uz maji nejaky zaklad a chteji jit dal. Celkove se nam nejlepe osvedcil pobyt v Cechach mezi lidmi, kteri, kdyz nechapal, nepresli na anglictinu anebo nemcinu. Doporucit muzu taky knizku Communicative Czech od I. Reskove a M. Pintarove.
 
Tak založíme skupinku maminek z Amsterdamu, jednou měsíčně venku, nebo u některé z nás doma, nebo v tun fun, v kině...my popovídáme a děti si pohrají...co vy na to? už tu ale několik podobných pokusů bylo - dát dohromady matky, holky ženy z Amsterdamu a pravidelně se scházet, ale zatím se nic neujalo...třeba na mikulášské (pozvánka na jiném místě fora, hledejte:-)) se můžeme dohodnout na první akci - mámy a tátové s dětma - co říkáte?
 
Dobry napad! Rada se k vam pridam, my mame 5ti letou holcicku a 1,5 leteho klucinu a bydlime od Amsterdamu co by kamenem dohodil. Pri peknem pocasi ( i v zime, pokud ale neprsi) bychom mohly zajit na Geitenboerderij v Amsterdamse Bos apod.
 
Bovenaan