´Zomaar´een dag in Tsjechie

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

De titel is misschien wel wat misleidend, want eigenlijk was het niet zomaar een dag. Het was wel een enerverende dag. Eigenlijk begon het geheel gisteravond. Onze jonge hond gaf aan dat ze even naar buiten moest. Akkelien laat haar even naar buiten, maar had niet door dat de hond al een plasje had gedaan op de plavuizen. Jullie raden het misschien al : een valpartij. Veel pijn en een matige nachtrust ( en dat na een paar glazen Jagermeister, gecombineerd met wat pijnstillers ).
Vanochtend was de pijn wat gezakt, maar nog niet weg. Nadat we eerst een caravan met de Jeep van het terrein hebben gesleept, zijn we, na een kopje koffie, toch even naar Vrchlabi gereden, want we moesten toch bij het financni uhrad langs om nog wat belasting te betalen, want onze boekhoudster had vrijdag daar de belastingformulieren ingeleverd en wij zouden contant gaan betalen.
Bij de betreffende afdeling aangekomen, konden ze helemaal niets vinden. Alles afgezocht en gebeld, de naam anders gespeld, maar alles zonder resultaat. Toen de boekhoudster maar opgebeld. Daarna was het probleem snel opgelost : de stukken waren nog niet binnen, want in plaats van alles ingeleverd te hebben, had ze vrijdag alles op de post gedaan. Toen konden wij gelukkig betalen en naar de polikliniek.
Daar aangekomen en uitgelegd wat het probleem was, werden we al snel tijdelijk de gipskamer ingeloodst. Verzekering.....geen Europe, nee, onze verzekering is Global.....ja dan contant betalen. Gelukkig geen probleem. Nadat de dokter had gekeken, moesten er rontgenfoto's gemaakt worden. Daarna weer naar de gipskamer. Tijdens het wachten kwamen er verschillende verpleegkundigen langs en wat is het dan erg leuk dat we worden herkend : jullie zijn toch van de kaaswinkel in Dolni Lanov? Wat hebben jullie toch heerlijke kaas. Dat is geweldig om te horen, maar we kwamen voor iets anders en dus werden de foto's bekeken. De conclusie was wel duidelijk : door de val was de arm ter hoogte van de elleboog gebroken, dus gips van de schouder tot en met de pols. Daarna konden we naar huis.
Door dit hele voorval kwam er echter een ander probleem. Zelf heb ik al jaren rugklachten en vanaf februari van dit jaar is mijn actieradius lopend beperkt tot nog geen 500 meter. Autorijden is al jaren een probleem, behalve kleine afstanden. Eindelijk hadden we voor morgen een afspraak met een professor in Hradec Kralove kunnen regelen, via het Nederlands genootschap van orthomanuele therapeuten, en om dat nu te annuleren......nee, dat is geen goed idee. Gelukkig hebben we Albert/Ab uit Javornik bereid gevonden om ons morgen naar Hradec te rijden.
Een gewone doordeweekse dag????? Nee, dat is deze laatste dag van de meteorologische lente van 2010 zeker niet.
 

Ad Verschoor

Donateur
"Zomaar" een dag is wel zeer enerverend geworden. Voor Akkelien veel sterkte en jouw wens ik een hoopgevend bezoek aan de professor.
groeten
Ad
 
Jeetje Jan, en ik maar denken dat een camping beheren alleen maar relaxen is.
Gewoon aardig doen en verder niets.
Beetje een hond uitlaten en verder niets.
Beetje vallen en verder niets.
Beetje boekhouden en verder niets.

Beetje hoop gelazer en verder van alles.
Wat kan een mens slecht terecht komen he!
Gedonder, afhankelijk van anderen.
Tja, dat valt niet mee.
Fijn dat anderen willen rijden.
Succes met de "arme" Akkelien.
Succes met je rug.

Groet van een meelevende Kukel.
 

kuurgast

Donateur
Jan wat een vervelend begin van het nieuwe zomerseizoen.
Fijn dat je hulp krijgt van Albert,waar dit forum uiteindelijk al niet goed voor is.
Wens Akkelien van kuurgastje heel veel sterkte.:bloem:
 
Akkelien, hoop dat je snel weer de oude bent en laat je in de tussentijd heerlijk door Jan verwennen.
 
Zomaar een dag, inderdaad bij jullie kan ook van alles gebeuren.
Wij zouden bijna zeggen doe je ons na? Dan de één dan de ander wat.
Wij dachten dat het kwam omdat we vijftig waren geweest.
Heel fijn dat morgen je afspraak door kan gaan, en we hopen dat je er baat bij zult hebben en weer wat mobieler wordt. Moed houden.
En Akkelien wat voor arm is gebroken en moet je de arm helemaal rechthouden? Heb je wel een band of iets dergelijks gekregen.(Je begrijpt interesse op het vakgebied)
Heel veel sterkte vanuit Rijssen van Hendrikus en Johanna Baan
 
Het is gelukkig mijn linkerarm. Hij is gegipst in een haakse hoek en het mag er pas over minimaal 4 weken af en dan nog revalideren en dat werd een hele klus zei de dokter........dus al die tijd verwend worden zit er niet in, maar zo 1 á 2 daagjes wel en dan doen we gewoon weer alles, maar dan met 1 arm!!!!! Zoals Jan al tijden alles doet alleen dan met een been, dat niet altijd wil.
 

spookycat

† In Memoriam
He lieve mensen
Heel veel sterkte en niet te veel pijn
Jan hoe was het bij de specialist ?alles een beetje goed met je rug?
Waarschijnlijk tot over een maand dan bekijken we de schade met eigen ogen ;)
 
Jan, succes bij de professor.
Akkelien, sterkte met de arm.
Ik hoop, dat een van jullie beiden nog wel kaas kan snijden.
We komen over een week of 2 wel langs om de schade op te nemen.
Kees.
 
Ohoh, een ongeluk zit soms in een klein hoekje, een klein plasje in dit geval. :lmfao: Beterschap allebei!
 
Hoe ging het vandaag bij de dokter?
:beertje::ongeduld::ongeduld::doc::ziek::kruk::top:

We hopen op een goed bericht en duimen voor jullie.
 
Als eerste iedereen heel erg bedankt voor het meeleven. Ook namens Akkelien.
Vanmorgen zijn we met Ab als chauffeur via de toeristische route naar Hradec Kralove gereden. Daar aangekomen hebben we ons gemeld bij de betreffende afdeling. Weer even een probleem met het kaartje van de verzekering, want ja, het teken van de Europese Unie stond er niet op. Dat betekende weer contant betalen, maar hier houden we inmiddels rekening mee en de verzekering betaalt het toch wel terug.
De dokter wilde graag weten hoe we bij haar terecht waren gekomen, want dichter bij Dolni Lanov zijn toch ook goede doktoren? We hebben haar uitgelegd dat we via het genootschap van orthomanuele artsen in Nederland haar adres hadden gekregen. Dit vond ze erg verrassend en ze was ook zeer vereerd.
Na eerst een gesprek over hoe ze werkte, ging ze me onderzoeken. Dit ging eigenlijk op dezelfde manier dan ik gewend was bij Dr. Sickesz in Den Haag en dat geeft eigenlijk een vertrouwd gevoel.
Na drie kwartier was het consult afgelopen en had ze ook nog uitgelegd dat, als alles goed gaat, het gehele genezingsproces, zonder operatie ongeveer 10 maanden duurt. Aangezien het probleem in februari is begonnen, betekent dat ik dus ongeveer in november klachtenvrij zal zijn. Dit klinkt misschien lang, maar omdat er steeds vooruitgang is, lijkt het toch korter. In principe kan ik eigenlijk alles wel, alleen het lopen kost veel moeite, dus dit jaar geen marathon van Praag, maar dat was ik toch al niet van plan.
Nu dus maar hopen dat de eerste sneeuw niet voor november valt.
 
Bovenaan