Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kerkhof van italiaanse soldaten
egje

kerkhof van italiaanse soldaten

kerkhof van italiaanse soldaten bij Milovice.
1915 ??
geschiedenis van deze Italiaans begraafplaats.

------------ vertaald uit Wikipedia ----------------

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was in een krijgsgevangenenkamp in Milovice geïnterneerd bijna 20.000 mannen. Velen van hen stierven aan tyfus-epidemie en hongersnood. Oorspronkelijk doden werden individueel begraven op Milovice een gemeentelijke begraafplaats, die bleek veel te klein te zijn. Deze nieuwe begraafplaats werd opgericht met het doel alle dood soldaten hier begraven massagraven.

De begraafplaats was multiraciale en multireligieuze. hier weden gevangen Italianen, Russen, Serviërs, Oostenrijkers, Tsjechen en soldaten van andere nationaliteiten, faiths soldaten rooms-katholieke, orthodoxe, joodse en islamitische begraven. Begraven zijn er meer dan 6000 soldaten naar verluidt meer dan 5000 personen van Italiaanse nationaliteit (vandaar de benaming Italiaanse begraafplaats). Andere nationaliteiten is 323 Hongaarse Oostenrijks staatsburger, waarvan 224 Tsjechen Hongaren 49, 40 Polen, 6 Roemenen vier Oostenrijkse en Tsjechische twee verpleegkundigen. Tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog werden begraven hier 49 Tsjecho-Slowaakse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen 61 Duitse en 12 Russische soldaten. Opgeslagen overblijfselen van de Wehrmacht werden later opgegraven en overgebracht naar de Duitse begraafplaats in Mariënbad.

Het gebouw op de begraafplaats is een klein museum, geëxploiteerd door de Italiaanse ambassade. Elk jaar in november, hield hier een herdenking. [1]
referenties
 

Media-informatie

Categorie
Centraal Bohemen
Geplaatst door
egje
Plaatsingsdatum
Aantal malen bekeken
1.119
Aantal reacties
1
Beoordeling
0,00 ster(ren) 0 beoordelingen

Deel deze media

Bovenaan