Ruitersport in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Wie weet of er in Tsjechië de ruitersport wordt beoefend.
Zijn er maneges? of alleen ruitersportcentra gericht op de toerist. Ik ben ook benieuwd hoeveel paarden een land als Tsjechië heeft. Wie o wie heeft info of een weblink.
 
Ik heb zowel in Tsjechie als hier in Nederland veel paard gereden. Er zijn overal best veel maneges, er kunnen ook paarden voor bosritten gehuurd worden. Er is wel veel interesse in paardenrennen.
 
Hallo.
Weet je dan toevallig ook een manege in of rond harrachov??
En kun je het een beetje begrijpen wanneer ze wat zeggen over bv. we gaan nu draven of zoiets?
smiley20.gif
<font color="purple"> </font>
 
R

rob.goverde

Guest
Een paard drijf je toch aan, dat moet je in draf krijgen door je commando met je benen, evanals je het in Galop krijgt met verlichte zit.
Onze Boy kan dat allemaal zonder woorden. Als jij dat met woordjes gaat doen kun je beter eerst rijles nemen op een ezel. Of doe je het in het fries??
Boy is namelijk een echte Fries, en die verstaat het woord draf wel, maar we gebruiken dat alleen als hij aangespannen is.
 
Pardubice zelf moet je ook niet vergeten. Steaplechase "Velka Pardubicka" behoort tot de moeilijkste in de wereld. Rondom Pardubice zijn er genoeg gelegenheden om paard te rijden.
 
Ik weet een manegenet na bij de Praag in een klein dorpje Petrikov. Je kan er zelfs geloof ik een kamer huren en gebruik maken van de paarden. Het is in bosrijke omgeving. Ook weet ik dat ze daaar ook gespecialiseerd zijn in omgang van paarden en gehandicapte kinderen.
Voor meer info zou ik moeten bellen maar het is daar prachtig.
 
stef schreef:
slatinany is zeer bekend voor de ruitersport, oost bohemie,op een 20 tal km van pardubice denk ik.
Ik ben er deze zomer geweest; je kan er op 't hele uur een rondleiding door het fokcentrum krijgen. Het is een groot complex (het filiaal van het nationale fokcentrum in Kladruby); in Slatinany fokken ze de zwarte Kladrubers, in Kladruby zelf de witte. De maneges liggen prachtig in het park van het kasteel van Slatinany; de vorige eigenaars (in 1945 uit Tsjechie gebonjourd, Duitsers dus) hadden dit geheel opgebouwd sinds begin 1900.
Paar foto's:



 

Freddy2005

† In Memoriam
ESSA wil brandmerken van paarden behouden

Het brandmerken van paarden staat in Europa opnieuw ter discussie sinds 'Brussel' in juli 2009 de identificatie van paarden met een transponder heeft verplicht. Duitsland en sommige Oostbloklanden willen het brandmerken graag handhaven. De 'European State Stuts Association' (Vereniging van Europese Staatsstoeterijen) doet nu een beroep op de cultuurhistorische achtergronden van het brandmerken om de identificatiemethode te laten voortbestaan.
Vanwege de vermeende pijnlijkheid van het brandmerken, is deze wijze van identificatie in veel Europese landen, waaronder Nederland en België, niet meer toegestaan, .

De ESSA is opgericht in juni 2008 en telt inmiddels negentien leden in tien landen. In Babolna (Hongarije), Kladruby (Tsjechië), Lipica (Slowakije), Mezöhegyes (Hongarije), Piber (Oostenrijk) en Topolcianky (Slovenië) worden de veulens nog steeds volgens de keizerlijke traditie gebrand. Het zijn zeldzame rassen als Kladrubers, Lipizzaners en Shagya’s. Ook zonder paspoort zijn de op deze stoeterijen geboren paarden altijd te identificeren door nummers en symbolen op de zadelplek.

Aangezien de traditie van het brandmerken dateert uit de achttiende eeuw willen de zes, en met hen ook de overige ESSA-leden, zoals verschillende Duitse stamboekverenigingen, hieraan vasthouden. De discussie over de al dan niet vermeende pijnlijkheid van het branden zal daarom ongetwijfeld weer oplaaien.

horses.nl
 
Bovenaan