kategorie: omáčky
doba přípravy je cca max 10 min
Ingredience:
na majonézu:
1 celé vajce
rastlinný olej
2 kávové lyžičky obyčajnej horčice
štipka kryštálového cukru
soľ
čierne korenie
worchestrová omáčka
na tatarku:
kyslá smotana
1 menšia cibuľa
1 menšia kyslá uhorka
na ochutenie:
4 strúčiky cesnaku
Příprava:
Do mixéra rozbijeme vajce, rozumne posolíme a pokoreníme, pridáme dve kávové lyžičky plnotučnej horčice a štipku kryštálového cukru.
Množstvo worchesteru je diskutabilné, ja dávam pomerne veľa [fľašou s dávkovačom potrasiem aspoň 5krát.].
Mixér pustíme a postupne prilievame olej, až kým majonéza nezhustne.
Na premenu obyčajnej univerzálnej majonézy na tatarku, pridáme nakrájanú menšiu cibuľu, kyslú uhorku [ak máme sladkokyslé, vynecháme predošlý cukor] a hlavne kyslú smotanu, asi 2 polievkové lyžice. Smotanou môžeme zväčšovať množstvo tatarky.
Voila.
Ak pridáme ešte strúčiky cesnaku, vytvoríme neuveriteľnú omáčku. Je vynikajúca najmä zmiešaná so strúhanou mrkvou, alebo na namäčanie stopkového celeru, či k mäsu na studeno alebo na grile.
Doporučená příloha:
ryby, vyprážaný syr, karfiol, mäso na studeno, mäso na grile, hamburgery, s cesnakom k surovej zelenine
doba přípravy je cca max 10 min
Ingredience:
na majonézu:
1 celé vajce
rastlinný olej
2 kávové lyžičky obyčajnej horčice
štipka kryštálového cukru
soľ
čierne korenie
worchestrová omáčka
na tatarku:
kyslá smotana
1 menšia cibuľa
1 menšia kyslá uhorka
na ochutenie:
4 strúčiky cesnaku
Příprava:
Do mixéra rozbijeme vajce, rozumne posolíme a pokoreníme, pridáme dve kávové lyžičky plnotučnej horčice a štipku kryštálového cukru.
Množstvo worchesteru je diskutabilné, ja dávam pomerne veľa [fľašou s dávkovačom potrasiem aspoň 5krát.].
Mixér pustíme a postupne prilievame olej, až kým majonéza nezhustne.
Na premenu obyčajnej univerzálnej majonézy na tatarku, pridáme nakrájanú menšiu cibuľu, kyslú uhorku [ak máme sladkokyslé, vynecháme predošlý cukor] a hlavne kyslú smotanu, asi 2 polievkové lyžice. Smotanou môžeme zväčšovať množstvo tatarky.
Voila.
Ak pridáme ešte strúčiky cesnaku, vytvoríme neuveriteľnú omáčku. Je vynikajúca najmä zmiešaná so strúhanou mrkvou, alebo na namäčanie stopkového celeru, či k mäsu na studeno alebo na grile.
Doporučená příloha:
ryby, vyprážaný syr, karfiol, mäso na studeno, mäso na grile, hamburgery, s cesnakom k surovej zelenine