Zuid Moravië: prachtig vakantiegebied!

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ja Elly, vooral omdat wij half september ook vertrekken richting Kromeriz. We blijven daar maar drie dagen en de eerste twee dagen zijn al gevuld maar de derde dag vertrekken wij naar een dorpje in de buurt van Frydek Mistek en misschien kunnen we op de route nog leuke plaatsen bekijken. We verblijven zeg maar aan de "voet" van de Lysa Hora.
Trouwens ik ben ook benieuwd of er forumleden wat te vertellen hebben over de omgeving van Fridek Mystek en het Beskidengebergte.
We gaan in ieder geval ook nog een dag naar Polen, naar Auschwitz maar verder hebben we nog wat dagen over dus alle tips zijn welkom.
 
Unita, wij hebben in Opatov op camping Vidlak gestaan. dat was op zich al genieten.
We hebben Trebic, Jihlava en Telc bezocht en Wenen, maar dat ligt geloof ik niet in Moravie.
Verder hebben we schitterende wandelingen gemaakt langs de rivier Jihlava en de Brtnice.Hiervan hebben we erg genoten, juist omdat de natuur zo wisselend is. en...veel frambozen gegeten onderweg. Heerlijk!
Een heel fijne vakantie gewenst in ons Tsjechie.
 
algera schreef:
Verder hebben we schitterende wandelingen gemaakt langs de rivier Jihlava en de Brtnice.Hiervan hebben we erg genoten, juist omdat de natuur zo wisselend is. en...veel frambozen gegeten onderweg. Heerlijk!
Toen wij in 2002 op vakantie waren in Polesi, ook in het gebied wat jij beschrijft zijn wij ook langs de Jihlava rivier gereden maar die was ver buiten zijn oevers getreden. Juist met die enorme neerslag en overstromingen waren wij daar. Wij waren in Telc toen het enorm begon te regenen, de parkeerplaats waar onze auto stond was één grote rivier geworden en we waren tot op onze huid drijfnat geregend. Het heeft toen zo'n dag of drie alleen maar gegoten wat die enome overstromingen teweeg heeft gebracht.
Dit was aan het begin van onze vakantie en na een weekje hebben we nog veel rondgetourd en moet zeggen dat het een prachtig gebied is. Wat wij zo leuk vonden waren al die reeën en ooievaars in de velden.
 
Unita, probeer echt een volgende keer nog eens een wandeling. Je weet niet wat je ziet, zo mooi.
Vlak langs de rivier of even later ligt de rivier ver onder je, of met de armen omhoog door een brandnetelveld, Uiteraard met de lange broek aan. Maar dat is altijd verstandig ook i.v.m. de teken.
 
Bovenaan